Τέτοια αστυνομικά μέτρα σε παρέλαση, όπως τα αυριανά, δε θα ΄χουμε ξαναδεί! Και πώς να γίνει διαφορετικά, όταν υπάρχει το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης της 28ης Οκτωβρίου, την ώρα που ομάδες οργανώνονται και πάλι. >>>

 

Στη Θεσσαλονίκη, σε λίγη ώρα, η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, η οποία ετοιμ΄ζει, για αύριο, διαμαρτυρία στην παρέλαση (είναι η ίδια ομάδα που είχε κάνει την παρέμβαση στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου), θα ενημερώσει το κοινό μοιράζοντας φυλλάδια στην πλατεία Δικαστηρίων, μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στη συμβολή του πεζόδρομου της Αριστοτέλους με την Εγνατία.

«Δεν θέλουμε να διαλύσουμε καμιά παρέλαση, απλώς θέλουμε να εκφραστεί η οργή προς τους "επίσημους", το πολιτικό προσωπικό της χώρας, που οδηγεί τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας στη φτώχεια, την εξαθλίωση και τη νεολαία στη μετανάστευση. Θέλουμε να γίνει η παρέλαση παρουσία του λαού», δήλωσαν εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας σε συνέντευξη Τύπου. Απευθυνόμενοι στους «επίσημους», τους κάλεσαν «να μην πατήσουν το πόδι τους στην παρέλαση, διότι αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή και την κοινωνία σε απόγνωση δεν έχουν καμιά θέση στην εξέδρα των επισήμων», όπως υποστήριξαν.

Επίσης στη Θεσσαλονίκη, στις 8 σήμερα το βράδυ, το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΔΟΘ (στην οδό Προξένου Κορομηλά) και στη συνέχεια πυρσοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενάντια στο θεσμό των παρελάσεων.

Ειδικά μέτρα στην Αθήνα

Ήδη από το τις 7 το πρωί έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ την στρατιωτική παρέλαση της Κυριακής αναμένεται να περιφρουρήσει δύναμη 7.000 αστυνομικών.

Το σχέδιο αποτροπής των εκτρόπων περιλαμβάνει κιγκλιδώματα που θα περιορίζουν την κίνηση, αυστηρούς ελέγχους ταυτότητας για όσους επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, προληπτικές προσαγωγές ακόμη και αφ υψηλού παρατηρητές – αστυνομικούς που θα επιβλέπουν τις συγκεντρώσεις ακροβολισμένοι σε ψηλά κτίρια στο κέντρο της πόλης.

Ενδεικτικό των μέτρων ασφαλείας είναι ότι ακόμη και οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν την παρέλαση χρειάστηκαν ειδική διαπίστευση, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στον χώρο απέναντι από τους επισήμους.