Ένας πόλεμος φθοράς διεξαγόταν στη διάρκεια της νύκτας της Τετάρτης προς την Πέμπτη στην Τουλούζη ανάμεσα στους αστυνομικούς και στον Μοχάμεντ Μέραχ, τον νεαρό Γάλλο που είναι ύποπτος ότι σκότωσε επτά ανθρώπους, μεταξύ των οποίων τρεις στρατιωτικούς και τρείς μαθητές εβραϊκού σχολείου, και βρίσκεται περικυκλωμένος εδώ και περισσότερες από 24 ώρες στην κατοικία του.>>>
Ο Μοχάμεντ Μέραχ, 23 ετών, δεν φαίνεται πλέον ότι μπορεί να διαφύγει από τους αστυνομικούς, οι οποίοι μοιάζουν αποφασισμένοι να τον κάνουν να σπάσει και να τον συλλάβουν ζωντανό.


Τρεις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τη νύκτα, λίγο πριν από τα μεσάνυκτα (τοπική ώρα), μετά μια τέταρτη στις 02:00 (03:00 ώρα Ελλάδας) στη συνοικία Κοτέ παβέ, όπου ο Μοχάμεντ Μέραχ πολιορκείται από τις 03:20 της Τετάρτης.

Οι εκρήξεις αυτές έδωσαν την εντύπωση ότι γίνεται έφοδος από την επίλεκτη μονάδα Raid. Στην πραγματικότητα είχαν στόχο να εκφοβίσουν τον Μοχάμεντ Μέραχ, ενώ οι αστυνομικοί έχουν διακόψει επίσης τις παροχές νερού, φυσικού αερίου και ηλεκτρικού στο σπίτι του.

"Έλεγε πως ήθελε να παραδοθεί, άλλαξε γνώμη, αυξάνουμε την πίεση για να παραδοθεί", δήλωσε μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

"Ελπίζουμε να αποφύγουμε την έφοδο επειδή επιθυμούμε να πιάσουμε ζωντανό τον κ. Μέραχ ώστε να μπορέσει να δικαστεί", είχε δηλώσει χθες το βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν για να εξηγήσει γιατί οι επίλεκτες μονάδες δεν περνούν στη δράση.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ