Ένα πραγματικό οικόπεδο – φιλέτο ορέγεται ο δήμος Θεσσαλονίκης: Την έκταση που τώρα βρίσκεται η ΔΕΘ. Εάν και εφόσον, φυσικά, αποφασιστεί η μεταστέγασή της σε άλλη περιοχή.>>>

 

Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, που αφορούν την έκταση και τη συγχώνευση της ΔΕΘ με την Helexpo, ο δήμος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει ότι ο χώρος «πρέπει να αποδοθεί στην πόλη και τους πολίτες, στους οποίους δικαιωματικά ανήκει, προκειμένου να αποτελέσει Μητροπολιτικό Πάρκο υπερτοπικής σημασίας, λαμβάνοντας χαρακτηριστικά πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού, όπου θα συνυπάρχουν και οι εκθεσιακές και συνεδριακές εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση ήπιων σχετικών δραστηριοτήτων, δεδομένου ότι η μετεγκατάσταση του Εκθεσιακού Κέντρου στη Σίνδο θεωρείται ανεδαφική και τελικά ασύμφορη για την πόλη».

Μάλιστα, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης δείχνει έτοιμη να… βγει στους δρόμους, για να μην περιέλθει το ακίνητο στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, απειλώντας ακόμη και με κινητοποιήσεις! «Στο ενδεχόμενο, που φημολογείται έντονα τελευταίως, το εν λόγω ακίνητο να περιέλθει στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, η πολιτεία θα βρει μπροστά της και απέναντί της τόσο τον δήμο Θεσσαλονίκης όσο και τους πολίτες», προειδοποιεί ο δήμος!

Τάσσεται, τέλος, υπέρ της συγχώνευσης ΔΕΘ και HELEXPO, αρκεί «ο εν λόγω φορέας να παράξει πλούτο για την πόλη και την περιοχή».