Συναυλία της ορχήστρας σαξοφώνων του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης «Ku Klux Sax» οργανώνει, σήμερα, στις 6 το απόγευμα, το Κέντρο Πολιτισμού Τριλόφου. Η συναυλία θα δοθεί στο αμφιθέατρο του Λυκείου Τριλόφου. H είσοδος είναι ελεύθερη. Και για όσους θέλετε να μάθετε ποιοι είναι οι Ku Klux Sax και πώς πήραν το όνομά τους, δειτε παρακάτω: >>>

 

Ο όρος “Ku Klux” προέρχεται από την ελληνική λέξη “κύκλος”. Οι Ku Klux Sax συσπειρώθηκαν στις αρχές του 2008.
Απαρτίζουν μια ανοιχτή κοινότητα περίπου 20-30 νεαρών – κυρίως από άποψη νοοτροπίας και ψυχισμού – εθελοντών με κοινό τους ενδιαφέρον την αγάπη τους για το Σαξόφωνο.
Ως ορχήστρα σαξοφώνων έχουν να επιδείξουν μια αξιόλογη δυναμική παρουσία στα μουσικά δρώμενα της Ελλάδος και του εξωτερικού. Έλαβαν μέρος στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ του Δήμου Θεσσαλονίκης και συμμετείχαν στις συναυλίες των: Charles Lloyd (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης) και Club Des Belugas (Αριστοτέλειο). Επίσης έλαβαν μέρος στον εορτασμό για την επέτειο των 50 χρόνων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στα Θέρμης Δρώμενα, την 6η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και σε συναυλίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα.
Οι δοκιμές των Ku Klux Sax είναι ταυτόχρονα και συναυλίες, αυθόρμητες διαδικασίες δημιουργίας, ψυχαγωγίας και αλληλεπίδρασης. Οι Ku Klux Sax δεν φορούν κουκούλες, απλά αγαπούν να μοιράζονται και να απολαμβάνουν τη μουσική.

Δημιουργός και Συντονιστής της ορχήστρας : Θεόφιλος Σωτηριάδης