Επίθεση στους πολιτικούς από τον πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο. Αφορμή οι δηλώσεις των τελευταίων ημερών, που κάνουν λόγο για "συντεχνίες", που είναι "ερωτευμένες με τις καρέκλες τους", όταν αναφέρονται στο θέμα του νόμου για την Παιδεία, που έχει "σκαλώσει" στην εφαρμογή του. >>>

Ο κ. Μυλόπουλος βρήκε βήμα για να απαντήσει στην εισηγητική του ομιλία στο Ι΄ Συνέδριο για τη Γλώσσα, με τίτλο: «Η γλώσσα της παιδείας και των μεταρρυθμίσεων», που πραγματοποιείται στην αίθουσα τελετών του ιδρύματος.
«Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθημερινά είναι σε πρώτη προτεραιότητα στο μενού των καναλιών και των ειδήσεων. Οι πανεπιστημιακοί και οι πρυτανικές αρχές είμαστε οι "παράνομοι", "οι συντεχνίες", "αυτοί που αγαπούν τις καρέκλες τους"», είπε ο κ. Μυλόπουλος. Και πρόσθεσε: 
«Εάν μιλούν για τις δικές μας καρέκλες, μάλλον εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια. Ο χώρος της εκπαίδευσης υπηρετείται από ανθρώπους, οι οποίοι υπηρετούν το όραμα της παιδείας. Δεν υπηρετούμε πολιτικά, κομματικά και οικονομικά συμφέροντα».
Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, επέστρεψε τη μομφή περί συντεχνίας και «τις κατηγορίες πως αγωνιζόμαστε για την καρέκλα μας» σε αυτούς που τις εξαπολύουν. «Δεν υπήρξαμε εμείς βουλευτές και υπουργοί επί δεκαετίες», είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά το νόμο για τα Πανεπιστήμια τον χαρακτήρισε «ξενόφερτο και αντιγραμμένο» κι αναρωτήθηκε: «Ποιο όραμα παιδείας μπορεί να κρύβεται πίσω από την ανάγκη επιβολής της κυρίαρχης ιδεολογίας της αγοράς σήμερα στα πανεπιστήμια»;