Επίθεση κατά του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη εξαπέλυσε ο πρώην ομόσταβλός του από το «ΛΑΟΣ», Αστέριος Ροντούλης. >>>
Με αφορμή το θέμα της απελευθέρωσης των ΤΑΞΙ και της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΠΑΣΟΚ – ΝΔ υπό το «άγρυπνο» βλέμμα της Τρόικας
«Υπάρχουν υπουργοί που πρέπει να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, αλλά η Βουλή πρέπει να κάνει τη καθαρή δουλειά», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ με αφορμή τη συζήτηση, με την διαδικασία του επείγοντος, του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί. Ο κ. Ροντούλης δεν κατονόμασε πρόσωπα, ενώ πρότεινε να αποσυρθούν όλοι οι βουλευτές για να μην ψηφιστούν, όπως είπε, «τα νομοσχέδια με φωτογραφικές διατάξεις».
Έντονη ήταν η αντίδραση της προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Βάσως Παπανδρέου, που χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα υπονοούμενα του κ. Ροντούλη και του ζήτησε να ανακαλέσει: «Είναι απαράδεκτο αυτό που είπατε. Πρέπει να ανακαλέσετε. Δεν μπορεί να κατηγορείτε την κυβέρνηση και να μιλάτε για υπουργούς που κάνουν βρώμικη δουλειά και εμείς κάνουμε τη καθαρή δουλειά. Να μην βρίζετε. Δημοκρατικό είναι να μιλάτε με επιχειρήματα και να μην βρίζετε».
Στην συνέχεια όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κλήθηκε από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να κατονομάσει ποιους εννοεί, απάντησε: ««Είναι αυτοί που όταν ήταν σε άλλο κομματικό σχηματισμό, καυτηρίαζαν αυτές τις τακτικές και τώρα, υπό το πρόσχημα νεοφιλελεύθερων προταγμάτων, αποδέχονται τέτοιου είδους πρακτικές».
Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης υπεραμύνθηκε της διαδικασίες, , τονίζοντας ότι το 90% του νομοσχεδίου αφορά μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας και πρέπει να ψηφιστούν μέχρι τέλη Μαρτίου, κατέληξε λέγοντας: «Τα άλλα, με τις βρώμικες δουλειές, τα αντιπαρέρχομαι μάλλον ως ασήμαντα».