Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα χειριστεί το θέμα των διαγραφέντων, όπως προκύπτει από τη χθεσινή σύσκεψη στην Ιπποκράτους. >>>
Στο μεταξύ συνεδριάζει αυτή την ώρα το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, όπου ενδέχεται να τεθεί και το θέμα αυτό μαζί με τη σύνθεση της εκλογικής επιτροπής. 
Όπως αναφέρουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάθε περίπτωση διαγραφέντος θα κριθεί ξεχωριστά.
Σε αυτούς εντάσσονται οι οκτώ βουλευτές που εξακολουθούν να είναι μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και οι οποίοι ψήφισαν το νέο πρόγραμμα επί της αρχής, όλα τα μετέπειτα νομοθετήματα και τη δανειακή σύμβαση και λειτουργούν κανονικά και με συνέπεια ως μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 
Σε non paper που κυκλοφόρησε αναφέρεται πως υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι ψήφισαν διαφοροποιούμενοι από την κομματική γραμμή και δεν ανήκουν τώρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά θεωρούν ότι είναι μέλη του Κινήματος, μετείχαν στη διαδικασία εκλογής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν τη δανειακή σύμβαση και είναι έτοιμοι να ψηφίσουν όλα τα σχετικά νομοθετήματα, υποδηλώνοντας την πλήρη και ανεπιφύλακτη πλέον αποδοχή της πολιτικής του κόμματος σε αντίθεση με την οποιαδήποτε διαφοροποίησή τους. 
Πάντως, στη διάρκεια της σύσκεψης με τα κυβερνητικά στελέχη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι κάποιοι βουλευτές ανακοινώνουν μεμονωμένα στα μέσα ενημέρωσης ότι δεν προτίθενται να είναι υποψήφιοι.
Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε επίσης πως δεν θα είναι υποψήφιοι οι Βαγγέλης Αργύρης, Βασίλης Γερανίδης και Νίκος Σαλαγιάννης, καθώς -όπως ανακοινώθηκε- ο τελευταίος αναλαμβάνει γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι κύριοι Γερανίδης και Αργύρης θα μετέχουν στην επιτροπή ψηφοδελτίων του Κινήματος. 
Αρνητικοί στην πρόσκληση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για συστράτευση εν όψει των εκλογών είναι τόσο ο Γιώργος Φλωρίδης όσο και ο Αλέκος Παπαδόπουλος. Ο Γ. Φλωρίδης, σε δηλώσεις του στον Realfm, είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν αρκεί μία συγγνώμη όταν το ΠΑΣΟΚ έχει την εξ αδιαιρέτου ευθύνη για το ότι έφτασε η Ελλάδα εδώ». Από την πλευρά του ο Αλ. Παπαδόπουλος, όπως αναφέρει η Καθημερινή, αν και δεν έχει κάνει κάποια δημόσια δήλωση, εντούτοις δεν κρύβει στους συνομιλητές του ότι δεν επιθυμεί να επαναδραστηριοποιηθεί πολιτικά.