Υπέρ τάχθηκαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ ενώ το καταψήφισαν οι βουλευτές από το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά. >>>
«Ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός στοχεύει να προσφέρει το εργαλείο για τη σύνταξη ορθών και σύννομων μελετών, να θεραπεύει τα προβλήματα που προκύπτουν από παγιωμένες πρακτικές του τρόπου οικοδόμησης στη χώρα και να λύνει δεσμά απαγορευτικών διατάξεων που εγκλώβιζαν τη δημιουργία» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Σηφουνάκης.
Ταυτόχρονα, ο κ. Σηφουνάκης επέκρινε έντονα το άρθρο 148 που έχει ενσωματωθεί, με εισήγηση του υφυπουργού Πολιτισμού, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για την απελευθέρωση των ταξί, με την οποία αυξάνεται στα νησιά ο συντελεστής δόμησης για οργανωμένες τουριστικές εγκαταστάσεις, συμφωνώντας απόλυτα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος Κώστα Καρτάλη, που είχε ζητήσει την απόσυρση της.
«Διαφωνούμε κάθετα με το άρθρο 148, έτσι όπως διατυπώνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών. Είναι αντίθετο πλήρως με τη δική μας φιλοσοφία, έτσι όπως εκφράζεται με αυτό το νομοσχέδιο και πιστεύω ότι ο κ. Βορίδης θα την αποσύρει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σηφουνάκης.