Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών υπέβαλε ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου το απόγευμα. >>>

 

Το όνομα του νέου υπουργού Οικονομικών θα ανακοινωθεί την Τρίτη. Τις τελευταίες ημέρες πιθανολογούνταν ότι τις αρμοδιότητες του υπουργού Οικονομικών θα αναλάμβανε ο πρωθυπουργός. Εντούτοις, τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πληροφορίες για πιθανή αναβάθμιση του αναπληρωτή υπουργού Φίλιππου Σαχινίδη ή μετακίνηση του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση.

Ο Λ. Παπαδήμος εξήρε το έργο που επιτέλεσε με επιτυχία, όπως είπε, ο κ. Βενιζέλος, σε δύσκολες συνθήκες. «Είχαμε πολύτιμη συνεργασία στην εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής και εξαιρετική συνεργασία», τόνισε ο κ. Παπαδήμος και αναφέρθηκε με θετικά λόγια για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας. «Η ελληνική οικονομία κινείται σε πιο στέρεο έδαφος και εισέρχεται σε μια νέα φάση θετικών προοπτικών», σημείωσε.

Αμέσως μετά, το λόγο έλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην τελευταία του συμμετοχή στο υπουργικό Συμβούλιο, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παπαδήμο για τα θετικά του λόγια και πρόσθεσε: «Διαπραγματευτήκαμε σε δύσκολες συνθήκες και δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε για να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

Τα συγχαρητήρια του στο νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε, στην παρέμβασή του, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

"Να εκφράσω τα συγχαρητήρια και εγώ στον Βαγγέλη Βενιζέλο για την εκλογή του ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και να πούμε ότι είναι η πρώτη φορά μετά από σαράντα χρόνια που τα κόμματα μας βρέθηκαν μαζί γύρω από το ίδιο τραπέζι. Ανεπτύχθη μια συνεργασία που βασίσθηκε στον αμοιβαίο σεβασμό και εκτίμηση και στον κοινό σκοπό που κληθήκαμε να υπηρετήσουμε. Αφήνει μια κληρονομία εθνικής συνεννόησης αυτή η κυβέρνηση, έστω και εάν αυτό επετεύχθη στο μίνιμουμ. Με αυτές τις σκέψεις και πάλι εύχομαι καλή επιτυχία, όχι στο όνομα του κόμματός σας, αλλά στο όνομα της Δημοκρατίας και της πατρίδας", τόνισε.