Αυξήθηκαν κέρδη και τζίρος της ΕΥΑΘ Α.Ε. Πώς το κατάφερε αυτό η Εταιρία Ύδρευσης - Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης; Με.. απολύσεις, μειώσεις μισθών, "ορθολογική διαχείριση" και αύξηση των τιμολογίων...  Διαβάστε αναλυτικά: >>>

Αύξηση 66% παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη μετά φόρων της ΕΥΑΘ κατά τη χρήση του 2011. Τα κέρδη ανήλθαν στα 20,6 εκατ. ευρώ έναντι 12,4 εκατ. ευρώ του προηγούμενου έτους. Επίσης, τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν στο ποσό των 26 εκατ. ευρώ έναντι 20,8 εκατ. ευρώ το 2010, σημειώνοντας αύξηση 24,57%.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Νίκος Παπαδάκης, υποστήριξε πως αυτό έγινε χάρη στην ορθολογική διαχείριση και τη μείωση του εργατικού κόστους (μειώθηκαν μισθοί και προσωπικό). Επίσης, μίλησε για υποχρεώσεις της προηγούμενης διοίκησης και για εξομάλυνση των εργασιακών σχέσεων.
Όσο για το μέλλον: 
«Ωθούμε την ΕΥΑΘ προς την κατεύθυνση μιας εταιρείας - στρατηγείο, απαλλαγμένης από τις κρατικοδίαιτες αντιλήψεις του παρελθόντος. Η εταιρεία έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της στη Βόρεια Ελλάδα και τη Βαλκανική, σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να διασφαλιστούν η κοστοβόρα συντήρηση των μεγάλων εγκαταστάσεών της και η επωφελής διαχείριση της λυματολάσπης του βιολογικού σε βάθος χρόνου», υποστήριξε.
Ο τζίρος του ομίλου διαμορφώθηκε στο ποσό των 75,4 εκατ. ευρώ έναντι 71,18 εκατ. ευρώ της προηγούμενης οικονομικής χρήσης (αύξηση 5,93%). Η αύξηση του τζίρου αποδίδεται στην αναπροσαρμογή των τιμών ύδρευσης - αποχέτευσης στα επίπεδα του 2010 (σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 11741/2006 ΚΥΑ), δεδομένου ότι λόγω της κρίσης μειώθηκαν η κατανάλωση ύδατος και οι συνδέσεις με τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.
Να επισημανθεί ότι από τα κέρδη έχουν αφαιρεθεί προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις και λοιπές υποχρεώσεις κατά την τρέχουσα χρήση της τάξης των 4,4 εκατ. ευρώ.