Ο αγαπημένος μας Θοδωρής Ρακιντζής άνοιξε την καρδιά του για όλους και για όλα αποδεικνύοντας ότι σε αυτόν τον χώρο υπάρχουν ακόμη άνδρες που φοράνε παντελόνια!!>>>
Η μουσική των προηγούμενων δεκαετιών τελικά νομίζω ότι ήταν καλύτερη.
Είναι η ρομαντική εποχή ότι κάναμε ήταν παρθενογένεση τώρα πια δεν υπάρχει αυτό. Τώρα υπάρχει μόνο το εμπορικό κομμάτι αυτής της πλευράς. Αυτό που λέω το συζητούσα με τον Μιχάλη Ρακιντζή το 1995, κυρίως την ψηφιακή κατάσταση, ο Μιχάλης είναι πολύ μπροστά στα ψηφιακά, ήταν ο πρώτος που έκανε ψηφιακή μουσική εδώ.
Τώρα όμως οι καλλιτέχνες είναι πιο τυχεροί γιατί γίνονται πιο εύκολα γνωστοί λόγω των μέσων.
Παγκοσμιοποίηση. Αυτό σημαίνει ότι βαδίζουμε εκεί, στην παγκοσμιοποίηση. Η Φουρέιρα έκανε επιτυχία στην Ισπανία, θα μπορούσε με τα μέσα που υπήρχαν παλιά να το πετύχει αυτό; Όχι. Και τώρα πια είναι η επιτυχία ότι στα ring tones είναι 8η. Ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα στην Ισπανία και πήγε στο νούμερο 1 με το lost in the night.
Υπάρχουν star στην Ελλάδα;
Δεν υπάρχει καταρχήν star στην Ελλάδα είναι όλα φτιαχτά. Δεν υπάρχει star, ούτε η Βανδή είναι star, ούτε η Άννα Βίσση είναι star πια, όχι ότι δεν ήτανε κάποτε. Πήγα να δω την Δέσποινα Βανδή και κατά την γνώμη μου έπρεπε να μην βγει να τραγουδήσει, αυτοξεφτιλίστηκε, είχε πρόβλημα στη φωνή, ήταν κρυωμένη. Μ' αυτόπου έκανε δεν σεβάστηκε τον εαυτό της, εγώ ντράπηκα που την άκουγα και μάλιστα πλήρωσα.
Λες πάντα την άποψή σου;
Ναι πάντα και το έχω πληρώσει ακριβά. Σου είπα εγώ πλήρωσα δεν πήγα τσάμπα στο Fever, δεν μπήκα μέσα σαν Ρακιντζής, μπήκα σαν πελάτης και πλήρωσα. Μάλιστα όσων αφορά το μαγαζί ήταν τρισάθλια η συμπεριφορά τους. Ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκα πελάτης γιατί συνήθως δεν πληρώνω στα μαγαζιά αυτά όμως εκείνη την ημέρα είχα πάρει απόφαση να κλείσει το τραπέζι άλλος και να πάω να πληρώσω και μάλιστα πήγα σε ένα τραπέζι πίσω πίσω. Η συμπεριφορά των ανθρώπων στα πίσω τραπέζια ήταν απαράδεκτη, φαντάσου ότι τελείωσαν οι ξηροί καρποί και ζήτησαν 30 ευρώ. Κανονικά αυτό απαγορεύεται στα μαγαζιά. Οι ξηροί καρποί συνοδεύουν το μπουκάλι. Εκεί πραγματικά εκνευρίστηκα.
Προφανώς όταν το μπουκάλι είχε 250 ευρώ χρέωναν και τους ξηρούς καρπούς μέσα.
Θα σου πω ένα μυστικό. Ποτέ δεν είχε 300 ευρώ το μπουκάλι πάντα έκανε 150 ευρώ. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των μαγαζιών τους είχε φέρει σε τιμές λογικότατες πολλά χρόνια τώρα. Είναι λάθος ότι με την κρίση έχουν ρίξει τις τιμές. Τα μαγαζιά που είναι ανοιχτά καθημερινές έχουν μέσα φοιτητές πράγμα που σημαίνει ότι το μπουκάλι δεν κάνει ούτε 150 ευρώ, μπορεί να κάνει 80 ή 70 ευρώ.
Εσύ Θοδωρή που διασκεδάζεις;
Εγώ διασκεδάζω μόνο σε ένα μαγαζί, στο Καραμέλα! Ο Τσαλίκης και η Χρύσπα κάνουν πολύ κέφι και γενικά γίνεται πολύ καλή δουλειά μέσα αλλά και η υπόλοιπη ομάδα είναι πολύ καλή και είναι πολύ καιρό. Αγαπάω Χρύσπα γιατί είναι φιλαράκι μου καλό αλλά σε αυτό το μαγαζί όποιος και να πάει έτσι θα είναι.
Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που πραγματικά θεωρείς ότι είναι γνήσιος και αξίζει κάποιος να τον παρακολουθεί;
Ο Νότης Σφακιανάκης. Ο Σφακιανάκης είναι ένα ιδιαίτερο άτομο, του είχα πάρει συνέντευξη πέρσι στο Σταρ όπου θέλω να σου ότι αυτός ο άνθρωπος επειδή τον ξέρω από την πρώτη του στιγμή δεν έχει αλλάξει τίποτα. Είναι ίδιος, δεν είναι φέικ η κατάστασή του. Αυτά που λέει τα εννοεί και δεν το κάνει από πονηρή σκέψη να κερδίσει ένα κομμάτι του κόσμου. Έτσι ήταν πάντα και τον σέβομαι πάρα πολύ. Αν πας δυο μέρες κολλητά στο μαγαζί που δουλεύει θα πάθεις σοκ δεν θα ξέρεις το πρόγραμμα, άλλο ακούς τη μία μέρα άλλο ακούς την άλλη. Όποιος δουλεύει μαζί του είναι υποχρεωμένος να ξέρει όλη τη δισκογραφία του Νότη Σφακιανάκη και δεν ξέρει τι θα τραγουδήσει. Ο Σφακιανάκης σέβεται τον κόσμο την μισή ώρα που κάθεται τον δέχεται στο καμαρίνι του. Αυτός για μένα είναι star και έχει πει τραγουδάρες.
Η συνεργασία σου με την Χριστίνα Λαμπίρη πως προέκυψε;
Η ιστορία ξεκίνησε όταν η δική μου εκπομπή τελείωνε. Εγώ ξεκίνησα το 90 να κάνω εκπομπή στην τηλεόραση και το 1997-98 το Mad ήρθε να προστεθεί στην παρέα παίρνοντας την δική μου δουλειά. ΤοMad ήμουνα εγώ, μέχρι που βγήκε. Όλο το Ελληνικό τραγούδι περνούσε από τα χέρια μου. Είχα καλομάθει πάρα πολύ και ήμουνα πολύ ρομαντικός, αγαπούσα πολύ τη μουσική, έκανα αυτό που γούσταρα και περνούσα καλά. Η διαφορά μου με τις εταιρείες ήταν ότι για την εταιρεία επιτυχία ήταν ότι πουλάει και για μένα επιτυχία ήταν ότι κρατάει. Το ζήτημα είναι η διαχρονικότητα ενός καλλιτέχνη.
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά σου γνωρίσματα;
Το μεγαλύτερο προτέρημα στη δουλειά μου είναι το πάθος μου, ακόμα και με το κουτσομπολιό. Να φανταστείς πως όταν δούλευα με τη Χριστίνα, αν και έβγαινα 3 ώρες μπροστά στην κάμερα, κάθε βράδυ ήμουν έξω για να έρχομαι σε επαφή με τον κόσμο κι έτσι είχα αποκλειστικά ρεπορτάζ. Πολλές φορές έτυχε την ώρα της εκπομπής που έπαιζε βίντεο να με ξυπνάει η Χριστίνα γιατί λόγω αϋπνίας , κοιμόμουν.
Πως ήταν η σχέση σου με την Χριστίνα Λαμπίρη;
Η 10ετία αυτή ήταν το μεγαλύτερο μάθημα που έχω πάρει στη δουλειά μου. Συνειδητοποίησα πως για να βγάλω χρήματα ως δημοσιογράφος η εκπομπή έπρεπε να πάει καλά. Να φανταστείς πως με τη Χριστίνα δεν πλακωθήκαμε ποτέ σε όλα αυτά τα χρόνια και ας μην ξεχνάμε πως επειδή η Χριστίνα δε λειτουργούσε ποτέ με δημόσιες σχέσεις, το κομμάτι αυτό το κάλυπτα εγώ.
Η Χριστίνα είναι ένα πλάσμα αξιαγάπητο που ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκε τη θέση της και το όνομα της. Ποτέ δε βγήκε να απολαύσει τη δόξα της, παρόλο που πολλές φορές της το έλεγα. Αμφιβάλω αν κατάλαβε την εμβέλεια του ονόματος της. Κέρδιζε πάντα την εκτίμηση γιατί ήταν ο εαυτός της και ποτέ δεν έγινε ένα με το κουτσομπολιό.
Πως νιώθεις που στην τηλεόραση δουλεύουν κάποιοι χωρίς περιεχόμενο και άλλοι με καριέρα και πραγματική δουλειά είναι εκτός;
Εδώ και κάποιους μήνες που είμαι απ’εξω, συνειδητοποίησα πως τόσο καιρό κοιμόμουν. Ήμουν άρρωστος, τώρα νοιώθω άνθρωπος. Αυτή τη στιγμή ξεκουράζομαι από το θέμα του gossip. Κάποια στιγμή θα επανέλθω σ’αυτό το κομμάτι. Έχω δείξει την παρθενική εμφάνιση στην Αθήνα του Ρέμου με αποκλειστικό θέμα. Χάρη στη βοήθεια μου, λόγω της εμπειρίας μου πολλοί καλλιτέχνες έκαναν επιτυχίες. Όταν όμως μπήκα στο χώρο της τηλεόρασης, έναν όρο έβαλα, να μην πειράξω ποτέ την προσωπικότητα κάποιου, κι η Χριστίνα ήταν αυτή που βοήθησε πάρα πολύ, βγάζοντας πρώτα απ’ όλα τον άνθρωπο και μετά τα υπόλοιπα. Πολλές φορές δεν έβγαλα προς τα έξω θέματα που θα μπορούσαν να με κάνουν ήρωα.
Έχω πιάσει άνθρωπο, από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο, με κάμερα να φιλιέται με μικρό παιδί κι όταν το βράδυ επιστρέφοντας σπίτι, το ξαναείδα κατάλαβα πως αν το έπαιζα την επόμενη μέρα θα τιναζόταν η ζωή ενός ανθρώπου στον αέρα. Να φανταστεί κανείς πως εγώ είμαι ο ένας στους χίλιους που δεν το έδωσα.
Με τι ασχολείσαι αυτή την περίοδο;
Αυτή τη στιγμή ασχολούμαι μόνο με τη μουσική εκπομπή, ετοιμάζοντας διάφορα πράγματα σε σχέση με τις δεκαετίες 80 και 90 που θα παρουσιαστούν με ένα διαφορετικό τρόπο.
Έχεις εξαργυρώσει την αναγνωρισιμότητά σου;
Η αναγνωρισιμότητα στις μέρες μας με τόσο μεγάλη πλειάδα καναλιών δεν είναι κάτι που με αφορά. Ξέρω ένα πράγμα, πως όταν τίναζα στον αέρα την οικογένεια μου, λόγω του πάθους μου για τη δουλειά, δίπλα μου ήταν 2-3 φίλοι. Αυτό που βλέπουμε στη εκπομπή μου είναι καθαρά δική μου δουλειά, αφού δεν καταπιάνεται κανένα άλλο χέρι εκτός από μένα. Παθιάζομαι με τη δημιουργία. Παίζω μουσική από τα 13 ως dj, είμαι παθιασμένος μ’αυτό που λέγεται μουσική.
Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από αρκετά χρόνια;
Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου εκτός χώρου κι αυτό που με φοβίζει είναι πως λόγω των συνθηκών μπορεί να συμβεί. Είμαι πολύ τυχερός που έζησα από κοντά τη γέννηση και το θάνατο της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, λόγω της συρρίκνωσης των θέσεων εργασίας.
Πως σχολιάζεις την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας;
Παρακολουθώ τα πολιτικά δρώμενα γιατί κι εγώ συμμετέχω ως πολίτης αφού έχασα πάνω από το 70% των εισοδημάτων μου, απλά αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερός που πρόλαβε να μπει το παιδί μου στο πανεπιστήμιο. Αυτή τη στιγμή δε θα είχα να δώσω τα χρήματα για φροντιστήριο που έδινα τότε για να περάσει. Όποιος δεν παίρνει θέση σε ο,τι συμβαίνει γύρω του είναι δειλός απέναντι στη ζωή. Τι να μου κάνει η χρεοκοπία αφού είμαι ήδη χρεωμένος; Αυτοί που πονάνε σε μια ενδεχόμενη χρεοκοπία είναι αυτοί που έχουν. Εγώ ούτε σπίτια, ούτε μαγαζιά έχω για να μου πάρουν κάτι.
Εκτός από τον γιο σου μεγάλη αγάπη από όσο γνωρίζω έχεις και για τον Ολυμπιακό.
Πάντα είμαι Ολυμπιακός. Εγώ κι ο γιος μου έχουμε ένα τατουάζ, το οποίο έχει φτερά αγγέλου μ’ ένα σπαθί κι έναν πάπυρο που γράφει το όνομα του ενός στο μπράτσο του άλλου, όπως επίσης κι ένα αστέρι σύμβολο του Ιωνικού.
Η πρώτη σκέψη που κάνεις το πρωί μόλις ξυπνήσεις ποια είναι;
Το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι κάθε πρωί είναι ο γιος μου. Θέλω να κάνω πολλά πράγματα τα οποία τα αφήνω γιατί δεν αντέχει η τσέπη μου πια. Θα έφευγα για το εξωτερικό μόνο αν είχα μια πρόταση καλή και για το γιο μου. Είναι η τρέλα μου και η ζωή μου. Κατέστρεψα πολλά πράγματα στην προσωπική μου ζωή λόγω δουλειάς, όχι όμως τη σχέση μου με το παιδί μου και δεν επιτρέπω σε τίποτα και σε κανέναν να τη χαλάσει. Για να δέσει μια κατάσταση με κάποια γυναίκα πρέπει πρώτα να δεχτεί και να δεθεί με το γιο μου κι έπειτα μαζί μου.
Έχεις έναν ανατρεπτικό χαρακτήρα αλλά παρόλα αυτά έκανες καριέρα.
Αν δεν αποδίδεις δε σε θέλει κανείς. Δεν κρατήθηκα στη δουλειά γλείφοντας κανέναν, ούτε έγινα αυλικός σε κάποιον, ούτε εγώ αλλά ούτε κι η Χριστίνα. Όταν φεύγαμε από τη δουλειά δεν είχαμε καμιά επαφή εκτός απροόπτου, γιατί ο καθένας είχε τη ζωή του. Αυτή τη στιγμή βλέποντας τηλεόραση κατανοείς πως αυτοί που διασώθηκαν ήταν οι αυλοκόλακες. Φαντάσου πως στον αέρα βρίσκονται κοριτσάκια, που υπό άλλες συνθήκες δε θα έπρεπε να βρίσκονται κοντά σε τηλεοπτικό κτήριο σε λιγότερο από 500 μέτρα, αλλά είναι εκεί για άλλους λόγους.
Ναι αλλά αυτοί δουλεύουν.
Αυτή τη στιγμή επικρατούν οι φελλοί. Εγώ δεν πήγα πουθενά με την πλάτη κανενός, κράτησα και θα κρατήθω μόνο με τη δουλειά μου. Να φανταστείς πως δημοσιογράφος με δικό του blog ενώ έγλυφε το κανάλι που στη συνέχεια τον πήρε στο δυναμικό του, τώρα κατηγορεί το κανάλι που δούλευε πριν από ένα χρόνο. Οι ανήθικοι έχουν επιβιώσει. Δε γίνεται να ανοίξει καμιά πόρτα, όταν χτυπάς το μαγαζί που έφαγες ψωμί. Πολλά δημοσιεύματα σε πολλά blogs είναι στημένα, απλά για να στηρίζουν ανθρώπους και καταστάσεις.
Ποιος είναι ο αγαπημένος σου προορισμός;
Αγαπημένη μου πόλη είναι η Καλαμάτα, είναι η Μύκονος της Πελοποννήσου, όπου εκεί δεν πάει ο Ρακιντζής αλλά ο Θοδωρής.
Τι είναι για σένα η τηλεόραση;
Η τηλεόραση για μένα ήταν ένας ρόλος.
Υπάρχει κάποιο πρόσωπο που θεωρείς ότι άδικα έκαψε τον εαυτό του με τις επιλογές του;
Πιστεύω πως το πιο ακραίο πλάσμα, που αν και ο Θεός της τα έδωσε απλόχερα όλα, δε τα σεβάστηκε είναι η Τζούλια Αλεξανδράτου.
Με την πολιτική φαντάζομαι έχεις σχέση και λόγω του κ. Καρατζαφέρη θα διάλεγες ποτέ να κατέβεις υποψήφιος στις εκλογές;
Θα κατέβω υποψήφιος με το ΛΑ.Ο.Σ. στην Μεσσηνία γιατί όπως είπα η πολιτική είναι ένα κομμάτι που δεν μπορεί να μείνεις αμέτοχος. Δεν υπάρχει αριστερά, κέντρο ή δεξιά, οι ιδεολογίες είναι πια ξεπερασμένες και το μόνο που πρέπει να υπερασπιστούμε είναι η Ελλάδα.
Αυτό είναι είδηση!
Πιστεύω πως θα φάω πολύ κράξιμο όταν επίσημα θα ακουστεί πως κατεβαίνω στις εκλογές, αλλά το καλό είναι πως με ο,τι κάνω παθιάζομαι και θα δώσω μια έντιμη μάχη όπως έχω συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια.