Στην εποχή του Κούβελα επέστρεψαν οι τηλεθεατές της Θεσσαλονίκης. Έχασαν, από τους δέκτες τους, τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ και βρήκαν… ξένα δορυφορικά! >>>

 

Θυμήθηκαν, έτσι, την εποχή που ο τότε δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Κούβελας, έχοντας τοποθετήσει ένα δορυφορικό πιάτο και έναν αναμεταδότη επίγειας τηλεόρασης, μετέδιδε στους Θεσσαλονικείς, δορυφορικά κανάλια. Έτσι γνώρισαν, τότε, το RTL, το SUPER, τα RAI, τα SAT.

Πλέον, το Prisma+ δεν υπάρχει. Στη θέση του, οι τηλεθεατές που διαθέτουν ψηφιακό δέκτη για τα κανάλια της ΕΡΤ, βλέπουν… DW! Έπεσαν, έτσι, θύματα, αφού πίστεψαν στο ψηφιακό αύριο και έσπευσαν να αγοράσουν αποκωδικοποιητές, για να βλέπουν τα “πολλά κανάλια” της κρατικής τηλεόρασης, αλλά επέστρεψαν στο παρελθόν.

Κάποιοι θυμήθηκαν, επίσης, ότι ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης (έτσι λεγόταν τότε το υπουργείο… Προστασίας του Πολίτη) Αντ. Δροσογιάννης, όταν είχε ερωτηθεί πώς θα σταματούσε τη λαίλαπα της δορυφορικής τηλεόρασης, αφού, μετά τον Κούβελα, ο κάθε Θεσσαλονικιός θα μπορούσε να αγοράσει ένα “πιάτο” και να στοχεύει στον ουρανό, είχε απαντήσει: “Θα… καταρρίψουμε τους δορυφόρους”.

Ευτυχώς που δεν τους κατέρριψε ο Δροσογιάννης τους δορυφόρους και μπορεί, τώρα, να αναμεταδίδει το πρόγραμμά τους, η ΕΡΤ. Όπως επί Κούβελα…