Φαίνεται πως στη Νέα Δημοκρατία όταν λένε ότι θα επανιδρύσουν το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, το εννοούν. Διαφορετικά πώς να εξηγήσει κανείς ότι ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Θ. Καράογλου, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαρά αναλαμβάνει την ευθύνη του Τομέα Μακεδονίας – Θράκης; >>>


Σε δήλωσή του, ο κ. Καράογλου αφού θυμίζει ότι επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας λοκληρώθηκε η Εγνατία Οδός, ξεκίνησε το μετρό Θεσσαλονίκης,  ιδρύθηκε το Διεθνές Πανεπιστήμιο, προκηρύχθηκε η ΠΑΘΕ και ειδικά οι σήραγγες των Τεμπών, το ειδικό πρόγραμμα του Γ’  ΚΠΣ  είχε πάνω από 120% απορροφητικότητα, συμφωνήθηκαν οι αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου, που θα άλλαζαν τις ισορροπίες στην περιοχή της Θράκης και της Μακεδονίας, προκηρύχθηκαν εκατοντάδες έργα μέσω του ΕΣΠΑ στην ελληνική περιφέρεια, υπογραμμίζει:

«Όλα αυτά, δυστυχώς, σταμάτησαν με την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, στην κρίσιμη περίοδο που περνά και πάλι, η Πατρίδα μας, η αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ, καλείται -και δεσμεύεται- να στηρίξει την ευαίσθητη περιοχή μας». 

Για τον νέο τομεάρχη, η επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης θα σημάνει πως το νέο υπουργείο θα ΄χει έναν πολυσύνθετο ρόλο: 

  • Στην ανάπτυξη της περιοχής μας. 
  • Στην αξιοποίηση όλων των ευκαιριών που δίνονται με το ΕΣΠΑ και τα Ευρωπαϊκά κονδύλια. 
  • Στην ανάπτυξη της οικονομικής διπλωματίας. 
  • Στη δημιουργία γραφείου στη Θεσσαλονίκη της Ειδικής Γραμματείας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), που θα στηρίξει τους ΟΤΑ να προκηρύξουν και να προχωρήσουν μαζικά πολλά μικρομεσαία έργα, που θα τονώσουν την ανάπτυξη. 
  • Στη μεταφορά καινοτόμων ιδεών, που βρήκαν εφαρμογή στο εξωτερικό και στην περιοχή μας.
  • Στην ύπαρξη πρωτοβουλιών, ώστε να υπάρξει βαθύτερη συνεργασία με τις γύρω χώρες.
  • Στην υπεράσπιση των δικαίων της χώρας μας απέναντι σε όσους την επιβουλεύονται.  

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Καράογλου, η καλή γειτονία που θέλουμε για την περιοχή "θα πρέπει να γίνει με αμοιβαία σχέση σεβασμού. Θα πρέπει υπηρεσίες του ΥΠΕΞ, που είναι αρμόδιες για τη Βαλκανική πολιτική να εγκατασταθούν στη Θεσσαλονίκη. Σε συνεργασία με τον εκάστοτε ΥΠΕΞ, το νέο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης θα υλοποιεί μια πολιτική, αφενός φιλίας και συνεργασίας με τους γείτονες, αφετέρου σκληρή απέναντι σε κάθε εθνική επιβουλή".