Η απόπειρα ανατροπής του καθεστώτος στη Συρία απέτυχε οριστικά δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών, τον οποίο επικαλείται το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, αναφερόμενος στις λαϊκή εξέγερση. >>>
Ο στρατός θα αποχωρήσει από τις κατοικημένες περιοχές μόλις αποκατασταθεί η ασφάλεια και η ειρήνη, δήλωσε ο Τζιχάντ Μακντέσι τη στιγμή που οι κυβερνητικές δυνάμεις επιχειρούν να συντρίψουν τα προπύργια των ανταρτών στη χώρα.
"Η μάχη για την ανατροπή του κράτους στη Συρία τελείωσε οριστικά και μια άλλη μάχη άρχισε, αυτή της εδραίωσης της σταθερότητας και της οικοδόμησης μιας νέας Συρίας", δήλωσε ο Μακντέσι σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση χθες βράδυ, την οποία αναμεταδίδει το Sana.
Το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ που πνίγει στο αίμα εδώ και ένα χρόνο την εξέγερση και διεξάγει μάχες κατά των ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού εξομοιώνει την αντιπολίτευση με την "τρομοκρατία" και αποδίδει σε "συνωμοσία" που χρηματοδοτείται από το εξωτερικό τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
"Ο συριακός στρατός δεν κάνει τίποτε άλλο από το αμύνεται και να προστατεύει τους πολίτες οι οποίοι είναι όμηροι τις περισσότερες φορές", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.