siso_01Ένα παλιό ρυμουλκούμενο στρατιωτικό όχημα, μαζί με δύο τζιπ, στάθμευσε από νωρίς το πρωί στο προαύλιο του ναού της Αγίας Βαρβάρας στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ετοιμαστεί το πρώτο συσσίτιο που προσφέρει ο Σύλλογος Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων (ΣΙΣΟ) στους απόρους της περιοχής. >>>


Το ρυμουλκούμενο όχημα είναι στη πραγματικότητα ένα κινητό μαγειρείο, στο οποίο μέσα σε λίγες ώρες ετοιμάστηκαν περισσότερες από 200 μερίδες φασολάδας που από τις 12.00 το μεσημέρι άρχισαν να μοιράζονται στους απόρους μαζί με ελιές, τουρσί και ψωμί.
Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΙΣΟ, Γιώργος Ηλιάδης, μέσα στα πρώτα 45 λεπτά μοιράστηκαν σχεδόν οι μισές από τις μερίδες που είχαν ετοιμαστεί. «Η εκκλησία μάς έδωσε έναν κατάλογο 150 απόρων, αλλά εμείς ετοιμάσαμε πάνω από 200 μερίδες για να μοιράσουμε και σε άλλους που έχουν ανάγκη, αλλά δεν είναι γραμμένοι στον κατάλογο αυτό», είπε ο κ Ηλιάδης.
Στις προθέσεις του ΣΙΣΟ είναι η παροχή συσσιτίου μία φορά το μήνα, με δικά του έξοδα, ενώ αν βρεθούν χορηγοί, μπορεί να παρέχεται κάθε Κυριακή.
Μέλη του ΣΙΣΟ είναι λάτρεις παλιών στρατιωτικών οχημάτων, τα οποία αγοράστηκαν, ανακατασκευάστηκαν και συντηρήθηκαν με έξοδα των μελών του συλλόγου.