Με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή του 7ου Διεθνούς Μαραθώνιου δρόμου "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ", η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ορισμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν την Κυριακή, 1 Απριλίου. >>>

Από τις 6 τα ξημερώματα απαγορεύεται η στάθμευση των αυτοκινήτων και από τις 8 το πρωί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους δρόμους από όπου θα περάσουν οι αθλητές: 
Ειδικότερα:
- Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, από τα όρια του νομού Πέλλας μέχρι τη Χαλκηδόνα (σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος).
- Από τη Χαλκηδόνα μέχρι την πόλη της Θεσσαλονίκης, (μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη και στις παρακάτω οδούς : Λεωφόρο Κ. Καραμανλή - Ιωνίας (μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη), Νέα Μοναστηρίου (μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας), Μοναστηρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών (μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας), Γιαννιτσών, από τη συμβολή της με την οδό Μοναστηρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Δάφνης και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Δάφνης, από τη συμβολής με την οδό Γιαννιτσών μέχρι τη συμβολή της με την Παλαιού Σταθμού και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής, στη Νέα Δυτική Είσοδο, από τη συμβολή της με την οδό Δάφνης μέχρι την Παλαιού Σταθμού και μόνο στο ρεύμα πορείας προς Ανατολικά, στην οδό Παλαιού Σταθμού, από την Νέα Δυτική Είσοδο μέχρι την συμβολή της με την οδό 26ης Οκτωβρίου (κόμβος Δικαστηρίων) και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Ν. Κουντουριώτου, καθ΄ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, στην Λεωφόρο Νίκης, από την οδό Ν. Κουντουριώτου και καθ' όλο το πλάτος αυτής και στην Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, από την Λεωφ. Νίκης μέχρι το ύψος του Βασιλικού Θεάτρου και καθ' όλο το πλάτος αυτής.
Επίσης από τις 6 τα ξημερώματα θα απαγορευθεί η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων, εκεί όπου αυτή επιτρέπεται, καθώς και η κυκλοφορία αυτών από τις 10 το πρωί στην οδό 28ης Οκτωβρίου (Δήμου Αμπελοκήπων) από την οδό Μ. Αλεξάνδρου έως τη Λεωφόρο Δενδροποτάμου και στα δύο ρεύματα πορείας. 
Από τις 6 τα ξημερώματα θα απαγορευτεί η στάθμευση και από τις 10 πμ και μόνο για τον απολύτως αναγκαίο για τη διέλευση των αθλητών χρόνο, η κυκλοφορία και η στάση αυτών, στη Λεωφόρο Δενδροποτάμου (Δήμων Αμπελοκήπων και Μενεμένης), από την οδό Καραολή & Δημητρίου μέχρι την οδό Θ. Χατζίκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην οδό Θ. Χατζίκου, από την Λεωφόρο Δενδροποτάμου μέχρι την οδό Αγαμέμνονος και στην οδό Αγαμέμνονος (Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου).
Ακόμη, από τις 6 πμ θα απαγορευτεί η στάθμευση όλων των οχημάτων, εκεί όπου αυτή επιτρέπεται, και από τις 10πμ η στάση και η κυκλοφορία αυτών, στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου, από την πλατεία του Δήμου Αμπελοκήπων μέχρι την οδό Φιλιππουπόλεως, στην οδό Φιλιππουπόλεως, από την οδό Μεγ. Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Ελευθερίας, στην οδό Ελευθερίας, από την οδό Φιλιππουπόλεως μέχρι την οδό Αμπελώνων, στην οδό Αμπελώνων, από την οδό Ελευθερίας μέχρι την οδό Αγίων Πάντων, στην οδό Αγίων Πάντων, από την οδό Αμπελώνων μέχρι την οδό Γιαννιτσών (κάθετη διέλευση από την οδό Μοναστηρίου), στην οδό Γιαννιτσών, από την οδό Αγ. Πάντων μέχρι την οδό Βουτηρά και στην οδό Βουτηρά Σταύρου.
Σημειώνεται ότι οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.
Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν περίπου στις 4 το απόγευμα.