Σύσκεψη με εκπροσώπους πέντε παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Δημαρχείο, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, για >>>

το θέμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και των εξελίξεων που δρομολογούνται αναφορικά τόσο με το ακίνητο όσο και με την συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Γιάννης Μπουτάρης επανέλαβε την πάγια θέση της δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με την οποία ο χώρος της Διεθνούς Έκθεσης πρέπει να αποδοθεί στην πόλη και τους πολίτες και να λάβει χαρακτηριστικά Μητροπολιτικού Πάρκου, δηλαδή χώρου πρασίνου, πολιτισμού και ψυχαγωγίας, όπου φυσικά θα συνυπάρχουν σύγχρονες εκθεσιακές και συνεδριακές εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση αντίστοιχων ήπιων δραστηριοτήτων.

Στο πνεύμα της τοποθέτησης του Δημάρχου, ομόφωνα οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων δήλωσαν ότι το ακίνητο της Διεθνούς Έκθεσης είναι και πρέπει να παραμείνει στην ιδιοκτησία της ΔΕΘ Α.Ε., καθώς μόνο έτσι διασφαλίζεται η λειτουργία του ακινήτου ως αναπτυξιακού μοχλού για την περιοχή. Σημείωσαν πως η συγχώνευση των δύο εταιρειών θα πρέπει να γίνει με τη δημιουργία ομίλου της ΔΕΘ.

Στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) και του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.