Αποφασισμένος να καταψηφίσει το νομοσχέδιο Βορίδη για τα ταξί αλλά και ιδιαίτερα αιχμηρός για όλους τους συναδέλφους του στο ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο εμφανίστηκε το πρωί ο Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.>>>
Ο κ. Ραγκούσης υπενθύμισε πως οι ίδιοι που σήμερα υπερψήφισαν το νομοσχέδιο του νυν υπουργού Μεταφορών, είχαν ψηφίσει σε 2 υπουργικά ομόφωνα το δικό του νομοσχέδιο.

"Το νομοσχέδιο που υπέβαλλα τότε εγκρίθηκε 2 φορές από το υπουργικό συμβούλιο και ο νοών νοείτω", είπε και συνέχισε: "Το ερώτημα ποιά είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ δεν μπορώ να σας το απαντήσω. 'Εχει και πρόεδρο και γραμματέα και εκπρόσωπο Τύπου. Μιλώ μόνο για τον εαυτό μου και δεν θέλω να φέρω κανέναν συνάδελφο σε δύσκολη θέση.

Αυτό που γνωρίζω εγώ καλά και είναι αδιαμφισβήτητο είναι ότι τον Οκτώβριο του 2011 δυο φορές το υπουργικό συμβούλιο του Γ. Παπανδρέου μου έδωσε ομόφωνα το πράσινο φως να προχωρήσω. Και είχε και την σύμφωνη γνώμη της τρόικας."

Όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να παραιτηθεί είπε ότι από την στιγμή που δέχεται να είναι μέλος μιας κυβέρνησης και υπογράφει γι' αυτό, αυτόματα είναι στην διάθεση του πρωθυπουργού η παραίτησή του.

Όταν ρωτήθηκε αν θα το ψηφίσει, είπε: "Αφού δεν το ψήφισα στο υπουργικό, θα το ψηφίσω στην Βουλή;"

"Το γεγονός ότι ο κ. Παπαδήμος δέχθηκε την απόφασή μου να καταψηφίσω έδωσε και την απάντηση. Η παραίτησή μου είναι στην διάθεση του πρωθυπουργού".

Αναφερόμενος στην ουσία του θέματος είπε ότι με

το νυν νομοσχέδιο οριστικοποιείται η εξαίρεση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί και όπως σημείωσε αντικειμενικά οι φορτηγατζήδες θα έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται.

"Όσοι εξακολουθούν και κατέχουν τις άδειες των ταξί δημοσίας χρήσεως που είναι δημόσιο αγαθό, μπορούν να συνεχίσουν να το εμπορεύονται στην μαύρη αγορά ".

Και συνέχισε: "Το να ανοίξει και το επάγγελμα των ταξί και να μην κάνει το πολιτικό σύστημα καμία εξαίρεση δεν είναι θέμα τρόικας αλλά θέμα πολιτικής απόφασης. Δεν έχουμε κανένα ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εξαιρέσουμε την μικρή ολιγαρχία των ταξιτζήδων. Πρέπει να ανοίξει αφού άνοιξαν όλα τα επαγγέλματα."

Ο κ. Ραγκούσης έδωσε επίσηςστην δημοσιότητα στοιχεία από την ηλεκτρονική αλληλογραφία με την τρόικα για το θέμα των ταξί.

«Το νομοσχέδιο βάζει σε μία βάση όλα όσα ισχύουν σε όλη την Ευρώπη για ταξί», σχολίασε στο ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας του ΣΑΤΑ, Κωνσταντίνος Δήμος.