Την Δευτέρα αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ θα παραιτηθεί από υπουργός Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να παίζει έναν διπλό ρόλο. >>>«Εφόσον αναλάβω και μόλις αναλάβω τα καθήκοντα του αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος αυτής της Βουλής, πρέπει να αφοσιωθώ στα καθήκοντα αυτά», είπε ο Ε. Βενιζέλος.
Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών δεν αποκάλυψε εάν υπάρχει απόφαση για τον αντικαταστάτη του στο υπουργείο, αναφέροντας απλά ότι «έχει συζητηθεί, θα συζητηθεί, θα γίνει αυτό με τον καλύτερο τρόπο και με τον πιο, αν θέλετε, ομαλό και αξιόπιστο τρόπο και για τους εταίρους μας. Αλλά, οι διαδικασίες ευτυχώς έχουν ολοκληρωθεί. Έχουμε τις εγκρίσεις από όλα τα όργανα και έτσι μπορώ να πω ότι έκλεισα τον κύκλο μου στο Υπουργείο Οικονομικών».
Ο εν δυνάμει νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ερωτηθείς για το χρόνο των εθνικών εκλογών τις προσδιόρισε εντός του γνωστού χρονοδιαγράμματος για το τέλος Απριλίου ή τις αρχές Μαίου, λέγοντας ότι «Πλησιάζουμε νομίζω τώρα προς τις εκλογές. Έχουμε μπροστά μας 6 - 7 εβδομάδες, τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο».
Για τα σενάρια συγκυβέρνησης με τη ΝΔ ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει μια λύση υπεύθυνη και προοδευτική και κάλεσε το λαό να αξιολογήσει πρόσωπα και πολιτικές θέσεις και να αποφασίσει αν η χώρα έχει ανάγκη από ισχυρή πολιτική διεύθυνση, από ξεκάθαρο λόγο, από ικανότητα διαπραγμάτευσης σε έναν πολύ δύσκολο ευρωπαϊκό και διεθνή συσχετισμό δυνάμεων.
Τέλος, έκανε και πάλι άνοιγμα στους διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι όμως παρέμειναν στον χώρο, ενώ καταφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς κατά της Λούκας Κατσέλη και του Χ. Καστανίδη, αλλά και όσων βουλευτών τους ακολούθησαν στην «Κοινωνική Συμφωνία»