Τρεις περιπτώσεις φοροδιαφυγής από γιατρούς, οι οποίοι δεν έκοβαν αποδείξεις, εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία σε ελέγχους που έκανε, μέσα σε δύο ημέρες. >>>

Οι έλεγχοι έγιναν στις 21 και 22 Μαρτίου και εντοπίστηκαν:
- Στις 21.03.2012, σε έλεγχο που έγινε σε δερματολόγο- αφροδισιολόγο στον Πειραιά, αποδείχθηκε ότι δεν έκοβε αποδείξεις στους ασθενείς του, δεν τηρούσε σωστά το βιβλίο εσόδων- εξόδων και δεν τηρούσε και το Βιβλίο Επίσκεψης Ασθενών.
- Στις 22.03.2012, μετά από ανώνυμη καταγγελία, βρέθηκε να λειτουργεί παιδοδοντιατρείο στο Γαλάτσι χωρίς να έχει άδεια λειτουργίας, ενώ δεν υπήρχε και βιβλίο εσόδων- εξόδων.
- Την ίδια ημέρα σε έλεγχο σε παιδίατρο που συστεγάζεται με τον παιδοδοντίατρο, οι ελεγκτές ανακάλυψαν ότι υπήρχαν εγγραφές προγενέστερες της ημερομηνίας θεώρησης στο Βιβλίο Επίσκεψης Ασθενών, δεν καταχωρούνταν οι ασθενείς στο Βιβλίο Επίσκεψης Ασθενών και ο γιατρός άλλα έπαιρνε και άλλα έκοβε στην απόδειξη
- Πάλι την ίδια ημέρα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης, έκαναν ελέγχους σε 18 επιχειρήσεις σε Ηλιούπολη, Άγιο Αρτέμιο, Δάφνη και Αργυρούπολη. Σε πέντε από αυτές διαπιστώθηκε ότι:
- Σε καφετέρια, σε 7 περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικής πώλησης.
- Σε καφενείο, σε 9 περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικής πώλησης.
- Σε καφετέρια, σε 4 περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικής πώλησης.
- Σε ενεχυροδανειστήριο, πλημμελής τήρηση του προβλεπόμενου ενιαίου βιβλίου και
- Σε πλυντήριο-λιπαντήριο 7 αυτοκίνητα δεν είχαν καταχωρηθεί κατά την είσοδό τους στο βιβλίο εισερχομένων ΙΧ.
Όλοι οι παραπάνω θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ