oikodomi_01Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η τροπολογία που αφορά την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας. Και με τη βούλα, το προσωπικό, η περιουσία και οι αρμοδιότητες των δύο οργανισμών, μεταφέρονται στον ΟΑΕΔ. >>>

 

Οι πόροι, τα ταμειακά διαθέσιμα και κάθε έσοδο των δύο καταργούμενων φορέων μεταφέρονται σε ειδικό λογαριασμό με την επωνυμία «Ειδικός Λογαριασμός Κοινωνικής Πολιτικής», ο οποίος θα τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι λειτουργικές δαπάνες καθώς και οι δαπάνες για τη συνέχιση των ανειλημμένων αποκλειστικά και μόνον υποχρεώσεων, παροχών και προγραμμάτων, θα καλύπτονται από το συγκεκριμένο λογαριασμό.

Ο ΟΑΕΔ δεν πρόκειται να αναλάβει νέα προγράμματα και παροχές, εκτός από τη συνέχιση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών. Το προσωπικό των δύο φορέων θα μεταφερθεί στον ΟΑΕΔ με το ίδιο εργασιακό καθεστώς.

Ο υπουργός Εργασίας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση σήμερα στη Βουλή, διαβεβαίωσε ότι τα προγράμματα των δύο φορέων (επιδότηση ενοικίου, επιτοκίου στεγαστικού δανείου και κοινωνικός τουρισμός) που «τρέχουν» ήδη, θα υλοποιηθούν κανονικά, ωστόσο για το αν θα συνεχισθούν οι παροχές στο μέλλον είπε ότι το θέμα είναι «ανοικτό».

Συνδικαλιστές εκτιμούν ότι τα προγράμματα και οι παροχές θα αναπροσαρμοσθούν προς τα κάτω, λόγω των μειωμένων εσόδων από εισφορές μετά την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ των δύο φορέων.