Η επιτυχής ολοκλήρωση του PSI δίνει ανάσα για την ανάκαμψη της χώρας, ξεκαθάρισε ο Χρήστος Παπουτσής από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ. >>>Για την εξέλιξη αυτή απένειμε τα εύσημα στον Γ. Παπανδρέου και στον Ευ. Βενιζέλο αλλά «πάνω απ΄ όλα στις θυσίες του ελληνικού λαού».
«Παραλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, με την οικονομία στο γύψο. …Κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια, δρομολογήσαμε μεταρρυθμίσεις. …Σε ένα εχθρικό περιβάλλον δώσαμε μάχη για νέο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο», τόνισε ο κ. Παπουτσής.
Έκανε επίσης λόγο για «βαθιά διχασμένη Ελλάδα με έντονα ταξικά χαρακτηριστικά». «Βλέπουμε τη ζωή όλων μας να αλλάζει με βίαιο τρόπο», υπογράμμισε ο Χρήστος Παπουτσής.
«Η μάχη πρέπει να δοθεί μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Ποτέ δεν ωφελήθηκε από τον κατακερματισμό η δημοκρατική παράταξη. Δεν πιστεύω σε ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, τώρα είναι η ώρα της απόφασης και της ευθύνης, το αύριο του ΠΑΣΟΚ είναι ευθύνη και υπόθεση όλων μας. Στο ΠΑΣΟΚ αλλαγή σελίδας σημαίνει αλλαγή πρακτικής και αντίληψης, μία νέα συλλογικότητα» κατέληξε.