Μια πλάκα υδραργύρου, βάρους περίπου 200 γραμμαρίων, που βρέθηκε στις ανασκαφές για το μετρό της Θεσσαλονίκης, ήταν η αιτία που το έργο… τράβηξε χειρόφρενο!  Το εργοτάξιο του σταθμού Βενιζέλου έκλεισε, έως ότου >>>

απομακρυνθεί η ποσότητα και διαπιστωθεί αν προκύπτει κίνδυνος για την υγεία των εργαζομένων και ειδική εταιρία εξετάζει το χώρο.

Το εργοτάξιο σφραγίστηκε με εντολή της Επιθεώρησης Εργασίας στην οποία έγινε καταγγελία. Οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε εξετάσεις χωρίς, ως τώρα, να υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση.

Υπολογίζεται ότι ο υδράργυρος βρίσκεται εκεί από την αρχαιότητα. Η συγκεκριμένη ανασκαφή είναι ευθύνη της 9ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης κι οι αρχαιολόγοι ήταν εκείνοι που κίνησαν τις διαδικασίες για να σφραγιστεί ο σταθμός.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο υδράργυρος είχε εντοπιστεί από τους εργάτες εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.

Την απομάκρυνσή της ποσότητας ανέλαβε εξειδικευμένη εταιρία. Η ίδια εταιρία θα διερευνήσει αν υπάρχουν και άλλες ποσότητες υδραργύρου, πέρα από τα περίπου 300 γραμμάρια που βρέθηκαν στο εργοτάξιο σε συμπαγή μορφή. Σήμερα έγινε μέτρηση των τιμών στον αέρα.

Οι εργασίες του μετρό στο συγκεκριμένο σταθμό θα συνεχιστούν αφού ολοκληρωθούν οι έρευνες.