vouli_20120325_02Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, η στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας. Στην παρέλαση συμμετείχαν μόνον πεζοπόρα τμήματα, του στρατού, των σωμάτων ασφαλείας, σύλλογοι, κάποια σχολεία και εθελοντικές ομάδες. >>>

 

Αμέσως μετά την παρέλαση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, χαρακτήρισε “κορυφαία στιγμή της ιστορίας του ελληνισμού” την 25η Μαρτίου. Παραλληλίζοντας το τότε με το τώρα, δήλωσε:

papoulias_20120325_01“Σήμερα ο ελληνικός λαός δίνει μια σκληρή μάχη. Τότε κανείς δεν πίστεψε από την Ευρώπη ότι οι ξυπόλυτοι Έλληνες θα μπορούσαν να πετύχουν το θαύμα. Είναι στιγμή να θυμηθούμε και τους φιλέλληνες που κατέβηκαν να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό. Σήμερα πολλοί αποδέχονται ότι ο αγώνας που δίνει ο ελληνικός λαός είναι σκληρός. Όπως και τότε πετύχαμε το ακατόρθωτο, το ίδιο και σήμερα θα πετύχουμε”.

Ο κ. Παπούλιας πρόσθεσε πως “με ομόνοια και σύμπνοια δε θα λυγίσουμε για να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια αυτού του ελληνικού λαού που πολλες φορές δεν αξίζει αυτής της ευρωπαϊκής συμπεριφοράς. Θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα και στο τέλος θα είμαστε νικητές”, υπογράμμισε.