Με σωρεία αδικημάτων βρίσκεται αντιμέτωπος ο 52χρονος Δημήτρης Μανίκας ο οποίος χθες βρισκόταν ταμπουρωμένος σε εργοστάσιο της Κομοτηνής κρατώντας ομήρους.  >>>
Αποληθείς από το εργοστάσιο της Helesi μετέβη στον χώρο της πρώην εργασίας του κρατώντας μια καραμπίνα την οποία έστρεψε σε βάρος τριών συνολικά ατόμων. 
Ανάμεσα σε αυτούς που τραυμάτισε ήταν και ο μεγαλομέτοχος της βιομηχανίας κατασκευής κάδων απορριμμάτων στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής Helesi, Αθανάσιο Αδριανόπουλο ενώ στη συνέχεια κρατούσε επί 12 ώρες ομήρους δυο εργαζόμενους. 
Ο 52χρονος αφού παραδόθηκε αργά χθες το βράδυ, οδηγήθηκε ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ροδόπης η οποία του άσκησε ποινική δίωξη για τα εξής αδικήματα: απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση σωματικής βλάβης η οποία χαρακτηρίζεται επικίνδυνη και κατά συρροή, απόπειρα εκβίασης, αρπαγή, οπλοφορία, οπλοχρησία και άσκοπους πυροβολισμούς. 
Η συνήγορος υπεράσπισής του, Σοφία Σαριπανίδου, μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι ο πελάτης της δεν είχε σκοπό να σκοτώσει κι αυτό, όπως είπε, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα τραύματα που προκάλεσε δεν είναι σε καίρια ζωτικά σημεία του ανθρώπινου σώματος. 
Η ίδια ανέφερε ότι ο 52χρονος σέβεται και εκτιμά τον εργοδότη και κουμπάρο του και δηλώνει μετανοιωμένος για τις πράξεις του. 
Πρόσθεσε ακόμη ότι ο πελάτης της έχει να λαμβάνει αποζημίωση από την εταιρεία, βρίσκεται σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, πάσχει από μελαγχολία και πως η οικογένειά του, είναι στο πλευρό του. 
Ο δράστης ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον της Εισαγγελέως.
Πληροφορίες Θράκη Νετ