Αθωώθηκαν, από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, οι έξι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου 2011. Είχαν κατηγορηθεί ότι >>>

προκάλεσαν τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης κι ανάγκασαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να αποχωρήσει. 

Οι έξι κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους τέσσερις οπαδοί του Ηρακλή, δικάστηκαν για άσκηση παράνομης βίας και προσβολή στο πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας. Στο εδώλιο κάθισε κι ένας αστυνομικός, για προσβολή στο πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας δια παραλείψεως(επειδή δεν προχώρησε σε συλλήψεις αυτών που ανέβηκαν στην εξέδρα των επισήμων), αλλά αθωώθηκε κι αυτός.

Οι έξι βασικοί κατηγορούμενοι ομολόγησαν στην πλειονότητά τους ότι προέβησαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στα μέτρα του Μνημονίου. Οι φίλαθλοι του Ηρακλή, όπως πρόσθεσαν, θέλησαν επιπλέον να διαμαρτυρηθούν για τον υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής τους ομάδας. Ωστόσο, αρνήθηκαν ότι φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του προέδρου της Δημοκρατίας κι ότι εμπόδισαν -όπως κατηγορούνταν- τη διέλευση του τμήματος των έφεδρων αξιωματικών που αποπειράθηκε να παρελάσει.

Το δικαστήριο δέχθηκε τελικά τους ισχυρισμούς τους και τους αθώωσε για όλες τις πράξεις.

Σε ό,τι αφορά τον αστυνομικό, το δικαστήριο έκρινε ότι με δεδομένη την πολυάριθμη παρουσία των διαδηλωτών ήταν αδύνατο να προβεί σε συλλήψεις. Μάλιστα, ο εισαγγελέας της έδρας, είχε παραδεχτεί το δύσκολο έργο του αστυνομικού, όταν, στην αγόρευσή του, είπε: «Ήταν ανέφικτο να πράξει αυτό για το οποίο κατηγορείται ότι δεν έκανε».

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα 11 άτομα. Φέρονται να έχουν διαπράξει το αδίκημα της παράνομης βίας. Πρόκειται κυρίως για συνδικαλιστές από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους. Η δικογραφία για την περίπτωσή τους διαχωρίστηκε και βρίσκεται στα χέρια αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών. 

Για την αναγνώριση και ταυτοποίηση όλων των κατηγορουμένων χρησιμοποιήθηκε από τις διωκτικές αρχές αποκλειστικά οπτικοακουστικό υλικό.