Την ώρα που εμείς εδώ στήνουμε ...κάλπες για το εάν πρέπει να γίνονται η όχι παρελάσεις,  48 φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ συμμετέχουν στη μεγάλη παρέλαση των Ομογενειακών Ενώσεων που πραγματοποιείται την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012 με την  με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου της Εθνεγερσίας. >>>

Οι διοργανωτές του εορτασμού της επετείου υποδέχτηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τη συμμετοχή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς είναι η πρώτη φορά που το Ίδρυμα εκπροσωπείται στην παρέλαση.

Να σημειωθεί ότι οι φοιτητές μεταβαίνουν στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκπαιδευτικής εκδρομής που πραγματοποιείται, με δικά τους έξοδα, στο πέμπτο έτος της φοίτησής τους.

Η καρδιά μιας χώρας και η σημαία της ανεμίζουν εκεί που το αισθάνονται οι καρδιές των ανρθώπων της!

Οι εξέδρες των επισήμων προκαλούν αντιπαραθέσεις, τα αισθήματα που τρέφεις για τη χώρα σου όμως τα μοιράζεσαι μόνο με όσους το αξίζουν...

Α, και μια επισήμανση!

Στη Θεσσαλονίκη για μία ακόμη φορά η εξέδρα των επισήμων  είναι στημένη ακριβώς κάτω από το πολυτελές κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Προξενείο της Γερμανίας.

Θα μπορούσε ίσως η εξέδρα των επισήμων να στηθεί λίγο πιο πέρα και η παρέλαση να ολοκληρωθεί ή να ξεκινήσει ένα οικοδομικό τετράγωνο πιο πριν , αντί να δαπανώνται επιπλέον χρήματα για την αυστηρότερη φρούρηση του χώρου!!!

ΥΓ. Το κείμενο είναι της δημοσιογράφου Στελίνας Μαργαριτίδου, από το stelinarum.blogspot.com. Εμάς μας θύμισε τους στίχους του αείμνηστου Μανώλη Ρασούλη: “Χαρά στον Έλληνα που ελληνοξεχνά/και στην Αστόρια μέσα ζει τη λευτεριά”!