Φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, όπου ανήμερα της 25ης Μαρτίου πραγματοποιείται από τις Ομογενειακές Ενώσεις η μεγάλη παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της Εθνεγερσίας.

Οι 48 φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, θα συνοδεύονται από δύο μέλη του Ειδικού Εργαστηριακού Διδακτικού προσωπικού (ΕΕΔΙΠ) – Αλέξανδρο Μπάτσιο και Δομνίκη Ιωαννίδου – και θα συμμετέχουν στις τιμητικές πρώτες θέσεις της παρέλασης των Ομογενών, πίσω από πανό του ακαδημαϊκού ιδρύματος, φορώντας τις κονκάρδες του πανεπιστημίου, καπελάκια και μπλουζάκια.
«Θα περπατήσουμε, όχι ως τμήμα της βασικής παρέλασης, αλλά ως ομάδα νέων επιστημόνων από την Ελλάδα, στους οποίους στηρίζεται η ελπίδα της χώρας για την έξοδο από την κρίση. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα της ελπίδας στους ομογενείς μας, αλλά και να τους τιμήσουμε επειδή κρατούν ψηλά την σημαία της πατρίδας μας στο εξωτερικό» δήλωσε ο κ.Μπάτσιος. Η συμμετοχή της ομάδας του ΑΠΘ προγραμματίστηκε στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκπαιδευτικής εκδρομής που πραγματοποιούν κάθε έτος οι τελειόφοιτοι φοιτητές, και καλύπτεται εξ ολοκλήρου με προσωπικά τους έξοδα. «Είχαμε προγραμματίσει την εκδρομή στη Νέα Υόρκη για εκπαιδευτικούς σκοπούς, καθώς αποτελούν σημείο ενδιαφέροντος για τους φοιτητές οι κατασκευές ουρανοξυστών και γεφυρών, ενώ μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθεί και επίσκεψη στο αντίστοιχο τμήμα του πανεπιστημίου Κολούμπια» εξήγησε ο κ.Μπάτσιος.

Όπως ανέφερε, η Ομοσπονδία Ομογενειακών Σωματείων της ευρύτερης περιοχής της Νέας Υόρκης, υποδέχτηκε με ενθουσιασμό την ιδέα συμμετοχής της ομάδας του ΑΠΘ στην παρέλαση, εφόσον είναι η πρώτη φορά που εκπροσωπείται το ακαδημαϊκό ίδρυμα. Μάλιστα, εξέφρασαν την επιθυμία να έχουν συναντήσεις με τους νέους επιστήμονες, προκειμένου να συζητήσουν μαζί τους τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους για την εκπαίδευση και έρευνα στην Ελλάδα εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Ε.Ρ.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.