Με σαφή εντολή να γίνουν κανονικά οι παρελάσεις, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προετοιμάζεται για την επόμενη Κυριακή. Την ίδια στιγμή, οι τοπικές αρχές, στη Θεσσαλονίκη, που… πρωταγωνίστησε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ανακοίνωσαν, ήδη, το εορταστικό πρόγραμμα. >>>

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου και σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα, προβλέπονται γενικός σημαιοστολισμός στην πόλη της Θεσσαλονίκης, από ώρα 08:00 της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου, φωταγώγηση της πόλης κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου και μετάδοση πανηγυρικών προγραμμάτων από Ραδιοτηλεοπτικούς Σταθμούς.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου στη Θεσσαλονίκη έχει ως εξής:

Παρασκευή  23 Μαρτίου 2012:

  • Ομιλίες στα Σχολεία, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στα Ν.Π.Δ.Δ, Τράπεζες και Επιχειρήσεις του Δημοσίου.
  • Ώρα 11.00΄: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από τη μαθητιώσα νεολαία παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, του Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, εκπροσώπων των Αρχών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης καθώς και των προϊσταμένων των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, με οργάνωση και ευθύνη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής και σε συνεργασία με το Γ΄ Σ.Σ. και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.
  • Ώρα 12.30΄: Στέψη ανδριάντων, προτομών και των μνημείων Ηρώων από τη μαθητιώσα νεολαία, παρουσία των Διευθυντών των οικείων σχολείων, με οργάνωση και ευθύνη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής.
  • Ώρα 12.30΄: Εορταστική εκδήλωση για τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Mητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου θα παραστούν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι υπάλληλοι των υπηρεσιών που στεγάζονται στα κτίρια του Καταστήματος της Περιφέρειας, καθώς και αντιπροσωπείες όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - Mητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τους Διευθυντές αυτών με μέριμνα της Διεύθυνσης Διοίκησης.

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012:

  • Από το πρωί θα ηχούν χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από τις καμπάνες όλων των εκκλησιών, ενώ οι Φιλαρμονικές θα διέλθουν από τις κεντρικές οδούς παιανίζοντας θούρια και εμβατήρια, σύμφωνα με το πρόγραμμα κίνησης του Γ΄ Σ.Σ..
  • Ώρα 10.00΄: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στην οποία θα χοροστατήσει ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος.
  • Ώρα 10.45΄: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από τον εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, τον Στρατηγό Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Β.Ε., τον Γενικό Επιθεωρητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Β.Ε., τον Διοικητή της 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, τους Προέδρους των Ενώσεων Αποστράτων, τους Προέδρους των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, τους Προέδρους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς».
  • Ώρα 11.15΄: Παρέλαση από αντιπροσωπευτικά τμήματα με εθνικές ενδυμασίες, σπουδαστών, μαθητών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων σε αμαξίδια με Ερυθροσταυρίτισσες, Μακεδονομάχων και στρατιωτικών τμημάτων.
  • Ώρα 18.00΄: Επίσημος εορτασμός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  με την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον καθηγητή-πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. κ. Ιωάννη Μουρέλο με θέμα ομιλίας:  «Ιστορική γνώση και Ελευθερία».