Γέφυρα ζωής στήθηκε το μεσημέρι από τη Λαμία μέχρι το Ανόβερο της Γερμανίας, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα για να μεταφερθούν τα όργανα από ένα κορίτσι 21 ετών που έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος μέσα στην πόλη της Λαμίας. >>>

 

Η νεαρή κοπέλα έδινε από το περασμένο Σάββατο τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αλλά χθες το βράδυ οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή. Οι γονείς της πήραν την μεγάλη απόφαση, να επιτρέψουν τη μεταμόσχευση των βασικών της οργάνων και να μοιράσουν, έτσι, ζωή, μέσα στη θλίψη τους, για το χαμό της άτυχης κοπέλας.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και έτσι από τις πρώτες πρωινές ώρες αποφασίστηκε ότι μια ιατρική ομάδα από το Λαϊκό της Αθήνας θα πάρει τους νεφρούς, μια άλλη ιατρική ομάδα από το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης θα πάρει το ήπαρ για μεταμόσχευση και γιατροί από το Ανόβερο της Γερμανίας θα πάρουν τους πνεύμονες.

Δυστυχώς, όπως επισήμαναν οι γιατροί, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί συμβατός λήπτης για την καρδιά της άτυχης 21χρονης, ούτε στη χώρα μας, ούτε σε γειτονικές χώρες…

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ομάδες γιατρών άρχισαν να φτάνουν στο νοσοκομείο της Λαμίας ενώ οι γιατροί από το Ανόβερο της Γερμανίας έφτασαν με πτήση τσάρτερ μέχρι το αεροδρόμιο της Αγχιάλου και από εκεί κατευθύνθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας για παραλαβή των οργάνων.