siragga_kalidromou_01Μέσα στο 2013 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα του σιδηροδρόμου στα τμήματα από την Τιθορέα μέχρι τον Δομοκό, ενώ η νέα γραμμή υψηλών ταχυτήτων Αθήνας - Θεσσαλονίκης αναμένεται να παραδοθεί στο σύνολό της στην κυκλοφορία, με τη σηματοδότηση και την ηλεκτροκίνηση, τον Δεκέμβριο του 2015. >>>

 

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, ο οποίος επισκέφθηκε τα εργοτάξια που είναι εγκατεστημένα στη Φθιώτιδα για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στα έργα, για τις δυσκολίες που υπάρχουν για την πορεία τους, αλλά και για να προσδιοριστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή του.

Ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετώπισαν τα συνεργεία στην κατασκευή της σήραγγας Καλλιδρόμου(φωτογραφία). Πλέον, απομένουν μόλις 400 μέτρα για τη διάνοιξή της (έχουν ανοίξει τα υπόλοιπα εννέα χιλιόμετρα). Έτσι, ως τα μέσα καλοκαιριού θα έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη του τούνελ και από εκεί και απομένουν τα υπόλοιπα τμήματα.

Με την ολοκλήρωση των έργων, η διαδρομή από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη θα μειωθεί κατά μία ώρα.

Με τη νέα χάραξη στην Τιθορέα, που ολοκληρώνεται, η διαδρομή θα είναι εντελώς διαφορετική. Το κόστος της κατασκευής θα φθάσει τα 1,6 δισ. ευρώ, από τα οπία τα 0,7 δισ. είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ.

Ολοκληρώνεται και η ΠΑΘΕ

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στα οδικά έργα. Όπως είπε για τα δύο τμήματα του ΠΑΘΕ που απομένουν για την ολοκλήρωσή του πριν και μετά τη Λαμία, το μεν ένα βρίσκεται για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το δε δεύτερο βρίσκεται στις διαβουλεύσεις για την υποκατάσταση του αναδόχου.

Στην επίσκεψή του στις δύο σήραγγες τον κ. Βορίδη συνόδεψε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, όπως επίσης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και δήμαρχοι της περιοχής.