egypt_football_massacre_01Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 18 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν τη νύχτα μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και εξοργισμένων οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας αλ-Μάσρι στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου. >>>

 

Οι ταραχές ξεκίνησαν με αφορμή την απόφαση της Αιγυπτιακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (EFA) να τιμωρήσει με διετή αποκλεισμό την αλ-Μάσρι για τα αιματηρά επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον περασμένο μήνα στο γήπεδό της, στα οποία έχασαν τη ζωή τους 74 άτομα. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η έδρα της ομάδας, το Στάδιο Πορτ-Σάιντ θα κλείσει για τρία χρόνια.

egypt_football_massacre_02Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι η στρατιωτική αστυνομία πυροβολούσε στον αέρα για να διαλύσει τους εκατοντάδες οπαδούς της ομάδας που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την έδρα της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ στο Πορτ Σάιντ.

Ιατρική πηγή ανέφερε ότι ο νεκρός φέρει τραύμα από πυροβόλο όπλο στην πλάτη. Από τους 18 τραυματίες, οι δύο έχουν τραύματα από σφαίρες.

Για τα αιματηρά επεισόδια του Φεβρουαρίου έχουν παραπεμφθεί σε δίκη 75 άτομα, μεταξύ των οποίων και εννέα αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας του Πορτ Σάιντ.