Την ανάδειξη προέδρου από τη βάση την Κυριακή 18 Μαρτίου αποφάσισε ομόφωνα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, επικυρώνοντας το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών εκλογής νέας ηγεσίας στο κίνημα. >>>Στη συνεδρίασή του, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος αποφάσισε επίσης ότι θα προηγηθεί Εθνική Συνδιάσκεψη την Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Μαρτίου στο ΣΕΦ και εν συνεχεία σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, το μεσημέρι του Σαββάτου, για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων, οι οποίες πρέπει να πληρούν όλους τους όρους του καταστατικού του Κινήματος.
Nωρίτερα, κατά την ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε να εγγυηθούν όλοι τις δημοκρατικές διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας και παράλληλα παρατήρησε ότι «οι θεμιτές φιλοδοξίες του καθενός, θα κριθούν στην κοινωνία».
Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε την ανάγκη να συζητηθεί ανοικτά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, να αξιολογηθεί η πορεία του και να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο ευθύνης για το μέλλον.
Πάντως, μέχρι σήμερα, δύο είναι οι υποψήφιοι που συλλέγουν υπογραφές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Χρήστος Παπουτσής που επίσημα ανακοίνωσε πρόσφατα την υποψηφιότητά του, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν την έχει ανακαλέσει επισήμως και οι πληροφορίες τον θέλουν να στηρίζει την υποψηφιότητα Βενιζέλου.
Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι πληροφορίες για νέους υποψηφίους, οι οποίοι και αναμένεται να καταθέσουν τις πλατφόρμες τους. Την αρχή έκανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος που είχε δηλώσει αιφνιδιασμένος από τη σύμπραξη Βενιζέλου - Λοβέρδου και που ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τον θέλουν να προωθεί για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τον Γιάννη Ραγκούση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γιάννης Ραγκούσης ετοιμάζει μια πλατφόρμα που θα παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα, στην πορεία για την Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος.
Την ίδια στιγμή, σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και η Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία δεν αναμένεται να συνταχθεί με κάποιον από τους Βενιζέλο και Παπουτσή, ενώ προετοιμμάζει και εκείνη ένα κείμενο, το οποίο εκτός απροόπτου θα δώσει στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα και πριν από την Εθνική Συνδιάσκεψή του επόμενου Σαββατοκύριακου. Ενας άλλος υποψήφιος είναι και ο Στέφανος Τζουμάκας που θα δυσκολευτεί να συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές.
Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ