Αναστάτωση στο ΕΣΥ έχει προκαλέσει το νέο εμπάργκο των προμηθευτών οι οποίοι αποφάσισαν να σταματήσουν τη διάθεση των υλικών τους στα δημόσια νοσοκομεία, αρνούμενοι να κουρευτούν τα ομόλογα που τους έχουν δοθεί από την κυβέρνηση για χρέη του παρελθόντος. >>>
Τι λένε διοικητές νοσοκομείων στο iatropedia.gr για τα αποθέματα που διαθέτουν στις αποθήκες τους. 
Υλικά για περίπου ένα μήνα διαθέτει το Σισμανόγλειο αλλά και το Αμαλία Φλέμινγκ που αυτή τη στιγμή δεν εμφανίζουν κανένα πρόβλημα στη λειτουργία τους σε σχέση με τις προμήθειες.
Όπως δηλώνει στο iatropedia.gr η υπερ-διοικήτρια και των δύο νοσοκομείων Όλγα Οικονόμου: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στη λειτουργία μας καθώς δεν απουσιάζουν υλικά εξαιτίας του εμπάργκο. Εξάλλου διαθέτουμε υγειονομικό υλικό για αρκετό καιρό. Επαρκεί για περίπου έναν μήνα τόσο για το Σισμανόγλειο όσο και για το Αμαλία Φλέμινγκ».
Στην καταγραφή των υλικών που έχουν αγορασθεί και βρίσκονται στις αποθήκες των νοσοκομείων Γενικό Κρατικό «Γ.Γεννηματάς» και «Σωτηρία» προχωρά ο διοικητής τους κ.Γιώργος Παπαδόπουλος. Όπως δηλώνει: «Αυτή τη στιγμή κάνουμε μια ακριβή καταγραφή των υλικών, αξιολογούμε την κατάσταση και ανάλογα με τις εξελίξεις θα κινηθούμε. Πάντως προς το παρόν διαθέτουμε τα απαραίτητα προϊόντα».
Σε εισαγωγές ακόμη και από το εξωτερικό είναι πιθανό να προχωρήσει το Νοσοκομείο ΚΑΤ αν υπάρξουν ελλείψεις, όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής διοικητής Κώστας Καρράς: «Σήμερα έχουμε απόλυτη επάρκεια και μάλιστα διαθέτουμε υλικά για αρκετό καιρό. Κάνουμε βέβαια την απαραίτητη καταγραφή ώστε αν μας λείψει κάτι να προχωρήσουμε ακόμη και σε εισαγωγές ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες. Μπορεί να παραγγείλουμε ακόμη και από το εξωτερικό για παράδειγμα από την Κύπρο. Ανάλογα με το τι μας επιτρέπει ο νόμος».
Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι πολλά νοσοκομεία είχαν ελλείψεις πριν το εμπάργκο σε απλό υγειονομικό υλικό όπως βαμβάκι, γάζες, τσιρότα κλπ. Γεγονός βέβαια που δεν οφειλόταν σε καμία απεργία προμηθευτών αλλά σε περιορισμένες αγορές που γίνονται το τελευταίο διάστημα λόγω απουσίας ρευστού!