festival_dokimanter_20120309_01Τρεις είναι συνήθως οι υπάλληλοι που βρίσκονται στα εκδοτήρια εισιτηρίων για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, στην πλατεία Αριστοτέλους. Χθες, όμως το απόγευμα, έγιναν τέσσερις! >>>

Μετά βίας προσπαθούσαμε να κινηθούμε στο χώρο τα πέντε άτομα που περιμένουμε να εξυπηρετηθούμε. Αν προσθέσει κανείς και τους πάγκους με τους τρεις υπαλλήλους που κάθονταν πίσω από αυτούς, το σκηνικό θύμιζε κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πόλης!
Όλα αυτά, μέσα σε ένα γυάλινο «κλουβί», που υπό κανονικές συνθήκες θα μας χωρούσε, αν δεν βρισκόταν ένας μαύρος σκύλος, αραχτός στο πάτωμα, που ήρεμα απολάμβανε τον ύπνο του.
skilos_festival_20120314_01
Το ζευγάρι που ήταν 2ο στη σειρά, με έκπληξη κοίταζε τον μπροστινό άντρα να πληρώνει και να φεύγει χωρίς να παίρνει μαζί του το σκυλί, το οποίο συνέχισε να κοιμάται τον «ύπνο του δικαίου».
Ο σκύλος – υπάλληλος, βρισκόταν εντός των πλαισίων του Φεστιβάλ, αφού στόχος του 14ουΦεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι να παρουσιάσει τις εικόνες της κοινωνικής, ιστορικής, πολιτικής και ανθρώπινης πραγματικότητας του νέου αιώνα!
Δέσποινα Χατζηζαχαρία