Πόσα κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή; Μόλις 12.500 ευρώ! Τόσα ζητούσαν τα μέλη σπείρας τεσσάρων τσιγγάνων, που πουλούσαν ένα αγγελούδι μόλις δυόμιση μηνών. >>>

 

Η σπείρα εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας. Συνελήφθησαν η –μόλις 12 χρόνων- μάνα, που πουλούσε το αγοράκι της και κάποιοι συγγενείς της: Ένας 71χρονος ημεδαπός και άλλες δυο ημεδαπές ηλικίας 65 και 44 χρόνων.

Η αστυνομία είχε την πληροφορία ότι δρούσε κύκλωμα που πουλούσε παιδιά σε άτεκνα ζευγάρια. Οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία, αστυνομικοί προσποιούμενοι «υποψήφιους αγοραστές», κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με το κύκλωμα. Μετά από συνεχείς επαφές, συμφωνήθηκε η αγοροπωλησία.

Έτσι, χθες (11-3-2012), το απόγευμα, κλείστηκε ραντεβού στη Χρυσούπολη Καβάλας. Εκεί εμφανίστηκαν οι τέσσερις δράστες, πήραν τα χρήματα, που ήταν προσημειωμένα και παρέδωσαν το αγοράκι. Τότε αστυνομικοί που παρακολουθούσαν την αγοραπωλησία, έκαναν έφοδο και τους συνέλαβαν.

Το βρέφος οδηγήθηκε στο παιδιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας για περίθαλψη και φροντίδα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.