panathinaikos_paok_0_2_20120304_01ΠΑΟΚ είσαι! Και, σήμερα, το απέδειξες περίτρανα! Ο Δικέφαλος, σαφώς καλύτερος από τον Παναθηναϊκό, πήρε το μεγάλο διπλό στην Αθήνα και πλήρωσε, με το ίδιο νόμισμα, τους Αθηναίους, για το 1-3 του πρώτου γύρου: Τους έκοψε το πρωτάθλημα! >>>

 

Τι να πει κι ο Φερέιρα, που πιάστηκε στον ύπνο; Τα ΄ριξε, πονηρά, στους διαιτητές: “Δε θα ξαναπώ τίποτα για τους διαιτητές”, δήλωσε μετά τον αγώνα, προσθέτοντας πικρόχολα: “Ο ΠΑΟΚ δεν είχε τίποτα να χάσει, εμείς πάμε για πρωτάθλημα”. Μόνον που το πρωτάθλημα, πλέον, περνά από δύο ντέρμπι, με τον Ολυμπιακό να ΄χει το προβάδισμα και τον Πορτογάλο προπονητή του Παναθηναϊκού να βλέπει, όλο και πιο κοντά του, την πόρτα της εξόδου από την Παιανία. Δεν είναι τυχαίο που οι ελάχιστοι παρόντες (το ματς έγινε κεκλεισμένων των θυρών) επίσημοι του έσουραν τα… εξ αμάξης!

Όσο και να κλαψουρίζει ο Ζεσουάρδο, ήταν αυτός που έχασε το παιχνίδι, από τα αποδυτήρια. Επέμενε να λέει στους παίκτες του να επιτίθενται από την πλευρά του νεαρού Αποστολόπουλου, λες και ο “μικρός” θα έχανε τα αβγά και τα πασχάλια. Όμως ο 21χρονος αμυντικός απέδειξε πως δίκαια πήρε τη θέση στα δεξιά της άμυνας.

Εμείς να θυμίσουμε στον Πορτογάλο ότι ο ΠΑΟΚ είχε να κερδίσει 11 χρόνια τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Όταν τον είχε κερδίσει τότε, έφυγε ο Κυράστας από τον πάγκο των πράσινων…

Ο Παναθηναϊκός είχε να αντιμετωπίσει μια ομάδα τραυματιών. Του έλειπε ο Λέτο. Από ότι φαίνεται, όμως, στην Παιανία πρέπει να κάνουν εικόνισμα στον Αργεντίνο, γιατί εφέτος είναι ένας Παναθηναϊκός μόνος του.

Ασύνδετοι οι γηπεδούχοι, χαμένοι στο αχανές, άδειο “Σπύρος Λούης”, δεν μπορούσαν να βρεθούν. Ο ΠΑΟΚ, με άμυνα με αλληλοκαλύψεις, έκανε το παιχνίδι του από την πρώτη στιγμή.

Ο ΠΑΟΚ είχε πίσω Χαλκιά! Πολλά έχουν ειπωθεί, κατά καιρούς, για τον έμπειρο πορτιέρο. Σήμερα, όμως, ήταν γίγαντας κάτω από τα δοκάρια. Δυο από τις αποκρούσεις του ήταν αποκρούσεις μεγάλου τερματοφύλακα(και δεν υπολογίζουμε σε αυτές την απόκρουση στο πέναλτι – μαϊμού του 92’).

Αλλά και η άμυνα του ΠΑΟΚ λειτουργούσε απίστευτα καλά. Ενδεικτικό είναι ότι οι Νιμανί – Σαλπιγγίδης έπαιζαν… και πίσω και στο κέντρο και μπροστά. Η αλληλοκάλυψη ήταν για σεμινάριο. Και στην επίθεση, ο Νιμανί έχει πάρει όλον τον εναέριο έλεγχο. Δεν του ΄φυγε κεφαλιά στο κέντρο. Κι αν ο Αθανασιάδης ήταν πιο ζεστός, μπορεί να μιλούσαμε για μεγαλύτερο σκορ.

Για ποιον να πρωτομιλήσεις; Στα χαφ οι Γκαρσία, Φωτάκης και Λάζαρ δεν είχαν αντίπαλο. Για την άμυνα τα είπαμε, για την επίθεση το ίδιο.

Από την άλλη, τι είχε ο Παναθηναϊκός; Ένα δεκάλεπτο: Από το 45 ως το 55. Κι αυτό επειδή ο ΠΑΟΚ στο διάστημα αυτό άλλαζε τακτική. Με το που πέρασε ο Αθανασιάδης σε καθαρό ρόλο φορ, ο Ζεσουάρδο Φερέιρα έψαχνε, από τον πάγκο, να καταλάβει τι σύστημα έπαιζε ο Μπόλονι. Μέχρι να το καταλάβει, το σκορ ήταν στο 0-1. Ώσπου να αντιδράσει, το σκορ είχε φθάσει στο 0-2…

Είναι αστείο να συζητούν για αδικία από τη διαιτησία στον Παναθηναϊκό. Δυο παίκτες του ΠΑΟΚ είδαν κίτρινη τζάμπα και βερεσέ (Νιμανί και Μαλεζάς). Το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού υπήρχε μόνον στη φαντασία του διαιτητή Βοσκάκη. Το πέναλτι του Σαριέγκι ήταν πέναλτι μαρς! Τραβάει κανένα πεντάλεπτο τον Αθανασιάδη μέσα στην περιοχή κι ο Βοσκάκης δεν έχει άλλη δυνατότητα από το να σφυρίξει για την εσχάτη των ποινών.

Ταυτότητα του αγώνα

  • Γήπεδο: ΟΑΚΑ
  • Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
  • Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Δημητριάδης (Καστοριάς)

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος, Σαριέγκι (63’ Καραγκούνης), Μπιάρσμιρ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Κατσουράνης, Χριστοδουλόπουλος, Κλέιτον (46’ Τοτσέ), Ζέκα (63’ Μαυρίας), Κουίνσι.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης, Λαζάρ, Σαλπιγγίδης, Νιμανί (67’ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης.

 

  • Σκόρερ: 51’ Λίνο, 84’ Σαλπιγγίδης
  • Κίτρινες κάρτες: 37’ Νιμανί, 43’ Βιτόλο, 50’ Σαριέγκι, 53’ Μπιάρσμιρ, 70’ Φωτάκης, 71’ Κατσουράνης, 90’ Γκαρσία, 90’ Μαλεζάς.