Bender_Byzantino_20120203_01Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ ‘Out of Cordoba’ του Jacob Bender προβλήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού. Μάλιστα, στο τέλος της εκδήλωσης, ο δημιουργός είχε την ευκαιρία να μιλήσει σε όσους βρέθηκαν στο αμφιθέατρο, μέσω Skype. >>>

 

Η προβολή έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δικτύου Ναυρίνο, μέλους της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και εντάχθηκε στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων γύρω από την τρέχουσα έκθεση του Μουσείου ‘Βυζάντιο και Άραβες’.

Στη ζωντανή σύνδεση μέσω Skype, ο δημιουργός του, Jacob Bender, ανέφερε ότι το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις χώρες με τις οποίες ασχολείται (ΗΠΑ, Ισπανία, Μαρόκο). Επίσης σημείωσε ότι και η πόλη της Θεσσαλονίκης αποτελεί μια ενδιαφέρουσα περίπτωση αρμονικής συμβίωσης τριών διαφορετικών θρησκειών στο παρελθόν και ενδεχόμενο πεδίο μελέτης του για το μέλλον.

Το Navarino Network (ΝΝ)-Δίκτυο Ναυαρίνο ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2009 και είναι μέλος της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος. Το ΝΝ είναι μία ανεξάρτητη, επιστημονική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, με έδρα την Πλατεία Ναυαρίνου και στόχο την προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στη δημόσια ζωή της Θεσσαλονίκης και της περιοχής της.