Τούρκος παράγοντας του τουρισμού ανέλαβε να μεταφράσει φυλλάδια για τη Χαλκιδική στην Τουρκική γλώσσα, να τα τυπώσει και να τα... μοιράσει σε Τούρκους τουρίστες! Ο λόγος για τον διευθυντή Βορείου Ελλάδος της «Turkish Airlines», Ουτκού Γιαζάν. >>>

Όπως είπε ο κ. Ουτκού Γιαζάν, η Turkish Airlines θα χορηγήσει έναν αριθμό εισιτηρίων για ταξίδια εξοικείωσης (τα λεγόμενα «fam trips») δημοσιογράφων στη Χαλκιδική. 

Σύμφωνα με τον κ.Γιαζάν, το ενδιαφέρον για την περιοχή δεν είναι τα εκατομμύρια δυνητικών επισκεπτών από την πολυπληθή Κωνσταντινούπολη, αλλά οι 187 νέοι προορισμοί, με τους οποίους συνδέεται απευθείας το αεροδρόμιο της πόλης. Ξένοι τουρίστες, με αφετηρία τα συγκεκριμένα 187 σημεία στον χάρτη, θα μπορούσαν, μέσω των πτήσεων της Turkish Airlines προς Θεσσαλονίκη, να «ανακαλύψουν» τη Χαλκιδική και να σχεδιάσουν τις διακοπές τους σε αυτή. 

Σήμερα, η εταιρεία πετάει από και προς Θεσσαλονίκη τέσσερις φορές εβδομαδιαίως, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν σε έξι από τις 27 Μαρτίου.

Ήδη, δυο Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες πρόσθεσαν τη Χαλκιδική στα προγράμματά τους, είτε απευθείας είτε μέσω ελληνικού τουριστικού γραφείου.