Το απόλυτο γραφειοκρατικό αλαλούμ εκφράζει η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την αλληλογραφία του πρύτανη και της ΕΛΑΣ δύο μέρες πριν τα θλιβερά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. 

Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση που δείχνει το απόλυτο αλαλούμ των δημοσίων υπηρεσίων: 

Σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Εκπροσώπου της ΝΔ, κ. Γιάννη Μιχελάκη, ανακοινώνονται από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τα εξής: 
Το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου με τις δηλώσεις του Εκπροσώπου, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών με αίτημα να διερευνηθούν οι αναφορές ότι «η Νομική Σχολή αποτέλεσε κατασκευαστήριο μολότοφ και ορμητήριο βανδάλων», δεδομένου, ότι στην Ελληνική Αστυνομία δεν έχουν καταγγελθεί ή πιστοποιηθεί συγκεκριμένα στοιχεία. 
Διευκρινίζονται επίσης ότι: 
- Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς και στην Ελληνική Αστυνομία περιήλθαν τρεις (3) επιστολές με ημερομηνίες 9, 10 και 11 Φεβρουαρίου 2012 αντίστοιχα, του Πρύτανη Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θεοδόσιου Πελεγρίνη. 
- Στην πρώτη, που παρελήφθη την 10η Φεβρουαρίου, αναφέρεται ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών ανέβαλε όλες τις εκδηλώσεις του διημέρου 10 έως και 12 Φεβρουαρίου και ζητείται γενικώς η προστασία των κτιρίων του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
- Στη δεύτερη, που παρελήφθη την 11η Φεβρουαρίου, αναφέρεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες η Νομική Σχολή έχει καταληφθεί από άγνωστους φοιτητές, καθώς και ότι, από τις μέχρι τώρα πληροφορίες τους, δεν προέκυπτε η διάπραξη καταστροφών στην περιουσία του Πανεπιστημίου ή άλλες ενέργειες που προκαλούν ζημιές στη δημόσια περιουσία. 
- Στην τρίτη επιστολή, που παρελήφθη το μεσημέρι της 12ης Φεβρουαρίου, ημέρα των κινητοποιήσεων, διαβιβάζεται επισυναπτόμενα ηλεκτρονικό μήνυμα του Κοσμήτορα της Σχολής προς την Πρυτανεία, σύμφωνα με το οποίο, υπάρχουν πληροφορίες για κάποιες ζημιές και φθορές μέσα στο κτίριο της Νομικής Σχολής. 
Από τις παραπάνω επιστολές πουθενά δεν προκύπτει ότι τελούνται οι οποιεσδήποτε αυτεπάγγελτα διωκόμενες αξιόποινες πράξεις στο χώρο της Νομικής Σχολής και μάλιστα στο πλαίσιο του αυτοφώρου, έτσι ώστε να προκύπτει υποχρέωση της Ελληνικής Αστυνομίας να επέμβει. 
Επιπλέον, στο χρόνο που περιήλθε η τρίτη επιστολή (12.02.2012), μεσημέρι της ημέρας των κινητοποιήσεων, είχε πλέον ολοκληρωθεί το σύνολο του επιχειρησιακού σχεδιασμού των μέτρων τάξης και ασφαλείας για τις κινητοποιήσεις και είχε αναπτυχθεί το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων. 
Ωστόσο, με βάση το περιεχόμενο αυτών των επιστολών, αναπτύχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις περιφερειακά του κτιρίου της Νομικής Σχολής από την Παρασκευή, 10.02.2012, οι οποίες ενισχύθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, 12.02.2012, αμέσως μετά την παραλαβή της τρίτης επιστολής. 
Οι αστυνομικές δυνάμεις, πραγματοποιούσαν προληπτικούς ελέγχους στα άτομα που εισέρχονταν ή εξέρχονταν της Νομικής Σχολής, οι οποίοι εντάθηκαν από το μεσημέρι της Κυριακής, 12.02.2012. 
Από τις εκεί διατιθέμενες δυνάμεις απαιτήθηκε να παρασχεθεί συνδρομή σε πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου να κατασβήσουν πυρκαγιές και να απεγκλωβίσουν δεκαπέντε (15) πολίτες που κινδύνευαν από τις φωτιές σε υποκατάστημα Τράπεζας. 
Επισημαίνεται ότι, και από τις τρεις (3) επιστολές δεν προκύπτει αίτημα για επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο κτίριο της Νομικής Σχολής για την εκκένωσή της, όπως απαιτείται με σαφήνεια από το άρθρο 334 του Ποινικού Κώδικα σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρων 3 & 8 του ν. 4009/2011