Μετά την προηγούμενη επιτυχημένη εμφάνιση τους στο Shark, οι ανανεωμένοι EMIGRE επιστρέφουν στην Θεσσαλονίκη για ένα ακόμα μοναδικό live . Λίγo πριν από την κυκλοφορία του καινούργιου τους single, οι EMIGRE δίνουν ξανά ραντεβού στο αγαπημένο τους στέκι, στο >>>

Shark, για να ξανά ζήσουμε όλοι «μαζί» μοναδικές live στιγμές αυτή την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου!!!

Οι EMIGRE αποτελούνται από 6 άτομα και το πρόγραμμα τους εκτός από τα δικά τους τραγούδια, περιλαμβάνει πολλές pop & rock ελληνικές και ξένες επιτυχίες, ενορχηστρωμένες με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο.
Η  παρέα των EMIGRE:
Γιάννης “emigre” Χανιωτάκης  (Σύνθεση, Ηλεκτρική Κιθάρα)
Αναστασία Μουτοπούλου (Τραγούδι)
Αντώνης Μαυρουδής (Τύμπανα)
Μάνος Μπουζάκης (Ηλεκτρική Κιθάρα)
Γιώργος Θεοδωρόπουλος (Πλήκτρα)
Ηλίας Στραχίνης (Μπάσσο, Φωνητικά)

Δες και άκου τα παρακάτω:

 


http://www.youtube.com/watch?v=qu6QXMB8tpA&feature=mfu_in_order&list=UL
http://www.youtube.com/watch?v=1ClvEkVJj5g&feature=mfu_in_order&list=UL

info

  • Είσοδος: Δωρεάν
  • Έναρξη: Μετά τις 22.00
  • SHARK: Αργοναυτών 2 και Θ. Σοφούλη
  • Πληροφορίες - κρατήσεις: 2310 416855

Bio
Οι Emigre δημιουργήθηκαν το Φεβρουάριο του 1998 με μοναδική φιλοδοξία να αφήσουν το δικό τους στίγμα στην ελληνική ποπ - ροκ σκηνή και να μεταναστεύσουν με τη μουσική τους τις καρδιές και τις αισθήσεις του κόσμου στον μαγικό κόσμο των emigre. Με τον φρέσκο ήχο τους, τις ξεχωριστές ενορχηστρώσεις και την συνθετική καθοδήγηση του δημιουργού και κιθαρίστα Γιάννη “emigre” Χανιωτάκη, το συ...γκρότημα λάνσαρε μία νέα πρόταση στο χώρο της Ελληνικής δισκογραφίας.
emigre σημαίνει μετανάστης, ένα όνομα Καρμικό που έμελλε να αλλάξει και να σημαδέψει την ζωή του ιθύνοντος νου του συγκροτήματος Γιάννη Χανιωτάκη. Λίγο το παρατσούκλι από το σχολείο που του είχαν κολλήσει οι συμμαθητές του (καθώς το μυαλό του διαρκώς "μετανάστευε"), λίγο ένας στίχος του Μάλαμα "μετανάστες ήμαστε σε ξένη αγκαλιά" και η γέννηση των emigre κατοχυρώθηκε στα πρώτα demos προς τις δισκογραφικές εταιρίες.
Μετά από τέσσερα χρόνια, μεταξύ επιτυχημένων εμφανίσεων στο Cafe Americain στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα και ατέρμονων μουσικών αναζητήσεων στο studio, τον Ιούλιο του 2002 φτάνει η στιγμή για το πρώτο τους Cd Single! Οι "ΕΠΟΧΕΣ" κυκλοφορούν από την (Plus Rec/ Universal) και σε μικρό χρονικό διάστημα το τραγούδι κερδίζει την αγάπη του κόσμου και σημειώνει επιτυχία καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις στο airplay πολλών ραδιοφωνικών σταθμών στην Ελλάδα ενώ το Video Clip του τραγουδιού αγαπήθηκε και παίχτηκε ιδιαίτερα. Αυτό στάθηκε σαν αφορμή να συνεχίσουν τις παραστάσεις τους με περίσσια αυτοπεποίθηση και να ξεκινήσουν τις ηχογραφήσεις για τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο τους.
Τον Ιανουάριο του 2004 με την βοήθεια του πρωτοποριακού παραγωγού Χάρη Πρώιου (Universal Trilogy) κυκλοφορεί το ντεμπούτο album τους "ΣΗΜΕΡΑ"
(Plus Rec/ Universal) με συνεργασίες όπως της Σοφίας Βόσσου, Μαρίνας Σκιαδαρέση και του γνωστού ηθοποιού σε track έκπληξη Κώστα Σαντά σε συνθέσεις και ύφος που σχολιάστηκε εντόνως θετικά από το σύνολο του μουσικού χώρου ως το "πλέον αντιπροσωπευτικό δείγμα της μετά-pop εποχής" κερδίζοντας ευμενή σχόλια από τον τύπο (στα 30 καλύτερα album της χρονιάς – Ποπ και Ροκ / Ιαν. 2005) και βάζοντας τις βάσεις για την πρώτη τους περιοδεία μαζί με την Μ. Σκιαδαρέση (2005-2006).
Παραθέτουμε κάποιες ενδεικτικές αναφορές του Τύπου της εποχής για την μπάντα.
• ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ : ’Ήχος πρόταση.  • ΚΛΙΚ : Ρομαντική Pop -ο- τρόνικα που μαρτυρά την ύπαρξη στιλιστικού κινήματος.
• ΕΙΝΑΙ : Το πρώτο group που γράφει σε μετά-ποπ ήχους • ECHO & ARTIS: Σύγχρονος ήχος και ακομπλεξάριστος • ΝΕΑ : Όσοι δεν έχετε έρθει σε επαφή με τον όμορφο κόσμο των EMIGRE, αξίζει να το κάνετε.
Το 2007 κυκλοφορεί το 2ο album τους με τον τίτλο `ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ` (Plus Rec/ Universal) με την βοήθεια του Χάρη Πρώιου ξανά στην παραγωγή, του γνωστού κινηματογραφιστή (με 2 βραβεία EMMY) Isidor John Leodis στο φωτογραφικό υλικό και με συνεργασίες όπως του Σ. Κραουνάκη, Λ.
Μαχαιρίτσα, Ηρώ & Κ. Λειβαδά κάνουν την έκπληξη της χρονιάς. Η διασκευή τους στα "Κόκκινα Γυαλιά" γίνεται τραγούδι τίτλων στο ομότιτλο σήριαλ του Alpha "ΠΗΡΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΥΑΛΙΑ" (2007-2008) και τους δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουν ως guest στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς ενώ παράλληλα τους παρέχει την δυνατότητα να συμμετέχουν στους 2 δίσκους του Σταμάτη Κραουνάκη α) «ΠΟΣΟ Σ΄ ΑΓΑΠΩ» (με τα "Κόκκινα Γυαλιά") κερδίζοντας τον Μάρτιο του 2008 τον 1ο Χρυσό δίσκο της καριέρας τους με την απονομή να λαμβάνει χώρα στα τηλεοπτικά πλατό του "ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ NEWS" (Alpha) από τα χέρια του Σ. Κραουνάκη και Λ.
Λαζόπουλου β) Στο Live Cd «ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΡΩΤΑ» που εμπεριέχεται η διασκευή τους στο γνωστό τραγούδι «ΠΟΣΟ Σ΄ ΑΓΑΠΩ» ( Μαρία η Άσχημη), ενώ το τραγούδι των Emigre "ΓΙΝΕ ΟΛΑ ΕΣΥ" με την συμμετοχή της Ηρούς εμπεριέχεται και στον δίσκο της ίδιας την επόμενη χρονιά με τον γενικό τίτλο "ΑΛΛΑΖΩ".
Τον Δεκέμβριο του 2007 κυκλοφορεί το Cd Single «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ» (Plus Rec/Universal), όπου η μουσική του ομώνυμου τραγουδιού «ντύνει» τη διαφημιστική καμπάνια της νεανικής εταιρείας ρούχων MORITZ για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2007-2008.
Ο Μάιος του 2008 αποτελεί για τους Emigre σημαντική στιγμή στην καριέρα τους. Απολαμβάνουν τον 2ο Χρυσό τους δίσκο για τις πωλήσεις του Single «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ» και το γιορτάζουν με Διπλή απονομή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ Παράλληλα ξεκινούν την μεγάλη τους περιοδεία (Είμαστε Ένα Tour 2007-2009) που τους κρατά στον δρόμο 2 χρόνια (192 Sold Out Shows σε Ελλάδα και Κύπρο).
Τον Ιούνιο του 2008 ένα μικρό όνειρο των emigre εκπληρώνεται παίζοντας στον Λυκαβηττό στο πλευρό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε μια συναυλία προς τιμή του με την συμμετοχή της αφρόκρεμας του Ελληνικού τραγουδιού (Νταλάρας, Πλιάτσικας, Στόκας, Κότσιρας κ. α.) ενώ παράλληλα ξεκινούν τις σταθερές τους εμφανίσεις στο Aκρωτήρι Boutique δημιουργώντας αρκετό θόρυβο γύρω απ` το όνομά τους λόγω της τεράστιας απήχησης και ανταπόκρισης του κόσμου.
Τον Σεπτέμβριο του 2008 επανακυκλοφορεί το "ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ" (Second
Edition) (Plus Rec/ Universal) με την προσθήκη της μεγάλης ξένης ραδιοφωνικής επιτυχίας "FAIRYTALE GONE BAD" στα ελληνικά με τον τίτλο "ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΗΤΑΝΕ ΚΑΚΟ" και τα ραδιόφωνα να το παίζουν ακατάπαυστα ενώ οι εκδόσεις Λυμπέρη τους εμπιστεύονται στις μεγάλες θεματικές βραδιές των "20 χρόνων Status" και "Vogue Hellas Party" και τους προτείνουν ως συγκρότημα της Χρονιάς στους `Άντρες της Χρονιάς` τον επόμενο χρόνο (2009).
Τον Οκτώβριο του 2008 συμμετέχουν στο MAD SECRET CONCERT του Γιώργου Μαζωνάκη με δυο ιδιαίτερες διασκευές στα τραγούδια «ΕΝΑ ΚΕΝΟ» και «ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ» το οποίο κυκλοφόρησε σε Cd-Dvd υπό τον τίτλο "Revival".
Το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς ξεκινούν εμφανίσεις στο πλευρό του Αντώνη Ρέμου σε μία από τις πλέον συζητημένες παραστάσεις με τον τίτλο "Night And Day". Ήταν μια διεθνής συμπαραγωγή, η ακριβότερη που έγινε ποτέ στο ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΝΑ (2008-2009) με 83 Sold Out παραστάσεις και πάνω από 100.000 θεατές. Οι Emigre συνεργάστηκαν με τον Αντώνη Ρέμο και στο Summer Tour "Nights `09" σε 25 πόλεις με φυσικό επακόλουθο την μοναδική συνεργασία τους στο τραγούδι των Εmigre με τίτλο “ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ” που κατέκλυσε τα Play List των περισσότερων ραδιοφωνικών σταθμών.
Μετά από έναν μαραθώνιο τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εμφανίσεων, τον Φεβρουάριο του 2009 κυκλοφόρησε το ΠΕΦΤΩ / FALLIN, ως προάγγελος του 3ου Album των Emigre "LIVE ΣΤΙΓΜΕΣ" (Plus Rec/ Universal) (ένα ηχητικό απόσταγμα από τις επιτυχημένες τους περιοδείες "Είμαστε Ένα Tour 2007-2009" & Dewar`s Tour 2008-2010) που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου, σκαρφαλώνοντας στις πρώτες θέσεις των Charts από τους περισσότερους ελληνικούς και ξένους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας ενώ Το Video Clip του τραγουδιού αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τα μουσικά κανάλια της χώρας. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ως φυσικό επακόλουθο της ανοδικής πορείας των Emigre έρχεται ο 3ος κατά σειρά Χρυσός δίσκος για τις πωλήσεις του "LIVE… ΣΤΙΓΜΕΣ" (Plus Rec/
Universal) την επόμενη χρονιά με την απονομή να γίνεται στην Αθήνα σε μια όμορφη τελετή, παρουσία πλήθους φίλων και θαυμαστών του Group.
Το καλοκαίρι του 2009 οι Emigre μοιράζονται την σκηνή των βραβείων Mad VMW `09 με τον Δήμο Αναστασιάδη και συνεχίζουν παράλληλα τις καλοκαιρινές και χειμωνιάτικες συναυλίες τους σχεδόν ασταμάτητα. Τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς κυκλοφορεί σε Cd με το "Έθνος της Κυριακής" η διασκευή τους στο "ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ" της Δ. Γαλάνη για την επετειακή έκδοση "ΤΟ MEGA ΓΙΝΕΤΑΙ 20", αφιερωμένη σε μουσική τίτλων σήριαλ του Μεγάλου Καναλιού και πωλήσεις άνω των 100.000 φύλλων (Η διασκευή τους υπάρχει και στο Cd "Κύκλος").
Οι Emigre από τον Ιανουάριο του 2010 κλείνονται στο studio για τις ηχογραφήσεις του 4ου cd ενώ συνεχίζουν τις προγραμματισμένες τους συναυλίες και τον Μάρτιο του 2010 βρίσκει τους Εmigré να είναι υποψήφιοι για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι «TOUCH ME DEEP INSIDE». Τον Απρίλιο συμμετέχουν παίζοντας live κατά την διάρκεια ενός πρωτοποριακά ανατρεπτικού και πρωτόγνωρου για τα ελληνικά δεδομένα Fashion Show του Λάκη Γαβαλά.
Το καλοκαίρι συνεχίζουν τις συναυλίες τους παίζοντας για πρώτη φορά σε θέατρα μόνοι τους ενώ τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς κυκλοφορεί το 4ο ολοκληρωμένο album τους με τον τίτλο "ΚΥΚΛΟΣ" (Plus Rec/ Universal).
Προπομπός του δίσκου είναι το τραγούδι «ΓΥΡΝΩ ΤΗΝ ΡΟΔΑ ΜΟΥ», ντουέτο με τον Stavento και με ένα αρκετά πρωτότυπο Video Clip γυρισμένο εξ ολοκλήρου σε "Green Box" να το συνοδεύει.
Τον χειμώνα του 2010 τελειώνοντας τις παραστάσεις τους από το Fix (Θεσσαλονίκης) συνεχίζουν τις συναυλίες τους σ όλη την Ελλάδα με τους γνώριμους πια ρυθμούς για αυτούς ενώ το 2011 οι emigre κυκλοφορούν σε συνεργασία με τον Φίλιππο Νάκα για πρώτη φορά ένα ανθολόγιο με παρτιτούρες από αγαπημένα τραγούδια της 12χρονης καριέρας τους σε μια ιδιαίτερη έκδοση.
Τον Μάιο του ίδιου έτους συνεργάζονται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό ΘΟΔΩΡΗ ΑΘΕΡΙΔΗ σε μια συνεργασία Έκπληξη στο τραγούδι "ΜΑΖΙ" κερδίζοντας μια θέση στην Καρδιά των Charts των ραδιοφώνων ενώ στις 4 Ιουλίου παίζουν στο μεγαλύτερο event της χρονιάς και της καριέρας τους στο Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό Στάδιο) στην Τελετή Λήξης των Special Olympics μπροστά σε 55.000 θεατές και σε Παγκόσμια Μετάδοση. Το καλοκαίρι τους βρίσκει ξανά σε περιοδεία με τους συνήθεις γι` αυτούς πια ρυθμούς.
Οι Emigre έχουν συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους στιχουργούς της γενιάς τους Νίκο Μοραΐτη, Βίκυ Γεροθόδορου, Ρεβέκκα Ρούσση, Όλγα Βλαχοπούλου, Νεκτάριο Τυράκη, Μιχάλη Κουινέλη(Stavento) ενώ Highlights Στιγμές στην καριέρα των Emigre θεωρούνται επίσης οι παραστάσεις με τον Goran Bregovic στον Μύλο Θες/νίκης (2007), οι εμφανίσεις με τον Σταμάτη Κραουνάκη στο Μέγαρο Μουσικής Θες/νίκης στα πλαίσια του 48ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου (2007) και θέατρο Γης (2008), με την Σοφία Βόσσου στο Club του Μύλου (2005), οι Κυριακές στο Shark (2007-2008), η παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής στα πλαίσια του 46ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου (2005), οι 2 συναυλίες στην πλατεία Αριστοτέλους(2008 & 2010 με 40.000 κόσμο συνολικά), η εναρκτήρια παράσταση της `Nights 09` στην ανοιχτή συναυλία της Πάτρας (120.000 άτομα), η παράσταση στο Νεστόριο (2009) που 20.000 εκστασιασμένοι άνθρωποι δεν άφηναν τους Emigre να κατέβουν από την σκηνή, η εθελοντική παράσταση καρδιάς τα Χριστούγεννα για το Ψυχιατρείο Θες/νίκης και οι 3 συγκινητικές εμφανίσεις στα Camps των Special Olympics για τους μοναδικούς αθλητές της ζωής κ.α