Προσπάθεια μεταφοράς του εργοστασίου της Κόκα Κόλα 3Ε στη Βουλγαρία καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Για το λόγο αυτό βρέθηκε, σήμερα, στο εργοστάσιο, η βουλευτής Β Θεσσαλονικης του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Αμμανατίδου Πασχαλίδου. >>>

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία από τις αρχές Ιανουαρίου απαιτώντας να σταματήσει η μεταφορά τμημάτων του εργοστασίου στην Βουλγαρία, να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι συνάδελφοι τους και να συμπληρωθούν οι κενές θέσεις που προέκυψαν από την «εθελούσια» έξοδο, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δημιουργούνται εντατικοί και απάνθρωποι ρυθμοί εργασίας.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά την συνάντηση με τους εργαζόμενους δήλωσε: «Η μεταφορά της Coca Cola 3E Θεσσαλονίκης θα έχει άμεση συνέπεια να μείνουν στον δρόμο οι 350 εργαζόμενοι, θα επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στα παρελκόμενα επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται γύρω από το εργοστάσιο και θα προκαλέσει επιπλέον έμμεσες, αλλά σημαντικές επιπτώσεις για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων δορυφόρων. Στην Θεσσαλονίκη δυστυχώς αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές και είναι αυτή η διαδικασία αποβιομηχανοποίησης της Βορείου Ελλάδας, την οποία στήριξαν και προώθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προς όφελος των βιομηχάνων και η οποία έχει βυθίσει την ευρύτερη περιοχή στην ανεργία και την φτώχεια».