Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι των οργανισμών εργατικής εστίας και κατοικίας. Σήμερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΙΚΑ στην πλατεία Αριστοτέλους.  Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και αύριο, Τρίτη με >>>
συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το ΙΚΑ Τούμπας και τα γραφεία του ΟΑΕΔ επί της Δωδεκανήσου.

Μετά την απόφαση της τρόικας για κατάργηση των δύο οργανισμών αναμένεται να αντιμετωπίσουν τη λαίλαπα της ανεργίας περίπου 1700 εργαζόμενοι των δύο οργανισμών, ενώ την ίδια ώρα μένουν στον αέρα όλα τα προγράμματα που αφορούν στον κοινωνικό τουρισμό, την επιδότηση ενοικίου καθώς και οι δανειοδοτήσεις για επισκευή ή αποπεράτωση σπιτιού. 

Πανελλαδικά οι εργαζόμενοι στον ΟΕΚ είναι 800. Στη Θεσσαλονίκη εργάζονται 38. Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι κλείνοντας τον ΟΕΚ καταργείται η επιδότηση ενοικίου, τα στεγαστικά δάνεια θα περάσουν στις τράπεζες ενώ σταματά και η κατασκευή εργατικών κατοικιών που αποτελεί μοχλό ανάπτυξης. 

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους η απόφαση της τρόικας οδηγεί σε ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του ΟΕΚ που ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.