Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκονται σήμερα και θα παραμείνουν τις επόμενες μέρες οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν στην πόλη λόγω του ψύχους και της περιοδικής χιονόπτωσης.  >>>

Σε επιφυλακή στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στη Νέα Ελβετία βρίσκονται υδροφόρα οχήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να επέμβουν όπου παραστεί ανάγκη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας υδροφόρα οχήματα καθώς και οχήματα ρίψης αλατιού (αλατιέρες) σε συνεργασία με τον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιούν προληπτικές παρεμβάσεις σε Άνω Πόλη, Σαράντα Εκκλησιές, Δημοτική Κοινότητα Τριανδρίας και Τούμπα, ώστε  να μην υπάρξουν προβλήματα στους δρόμους της πόλης τις πρωινές ώρες κατά την αποκομιδή των σκουπιδιών και την κίνηση των λεωφορείων.

Σάκοι με αλάτι έχουν τοποθετηθεί σε ειδικά συρμάτινα πλαίσια σε 63 σημεία της πόλης προς χρήση όλων των οχημάτων, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας  σπεύδουν να προμηθεύσουν με αλάτι σχολεία, νοσοκομεία, κλινικές και όπου αλλού ζητηθεί.  

Ειδική μέριμνα επίσης έχει ληφθεί για τη ρίψη άλατος και αλατόνερου σε σχολεία και Ι. Ναούς της πόλης καθώς και σε πολλά σημεία του αστικού οδικού δικτύου και ιδιαιτέρως σε εκείνα όπου παρουσιάζεται απότομη κλίση του οδοστρώματος.

Εξάλλου χωρίς να υπάρχει συμβατική υποχρέωση του Δήμου Θεσσαλονίκης έγινε χθες από την Πολιτική Προστασία παρέμβαση καθαρισμού στην Παλαιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών στο δρόμο που οδηγεί στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης με σκοπό να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην μεταφορά των κοντέινερ απορριμμάτων. Στην περιοχή της Σίνδου, όπου λόγω της χιονόπτωσης τα οχήματα κινούνταν υποχρεωτικά με αντιολισθητικές αλυσίδες, έγινε παρόμοια παρέμβαση προκειμένου να διευκολυνθούν οχήματα της Ανακύκλωσης.

Οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται στην διάθεση των δημοτών. Για την εξυπηρέτησή τους αλλά και για έκτακτες περιπτώσεις μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ. 15192 και 2310 494500.