“Είμαστε εδώ για να ενώσουμε. Δεν είμαστε εδώ για να διχάσουμε”, υπογράμμισε, από το βήμα του Συνεδριακού Κέντρου “Ιωάννης Βελλίδης” της ΔΕΘ, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, κατά την αποψινή “πρώτη” της κίνησης που ίδρυσε, του “Πατριωτικού Δικτύου Αφύπνισης” (ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.). >>>

 

Στη σύντομη ομιλία του, ο Π. Ψωμιάδης ξεκαθάρισε ότι “το δίκτυο αυτό δεν είναι κόμμα. Αχάριστος δεν υπήρξα ποτέ. Χρωστάω στο λαό, χρωστώ σε όλους εσάς. Γιατί κοντά σε εσάς μεγάλωσα και πολιτικά και κομματικά. Ελεύθερος γεννήθηκα, ελεύθερος θα πεθάνω. Δε θα με φιμώσει κανείς”. Για να προσθέσει αργότερα: “Κόμματα υπάρχουν πολλά. Πατρίδα, όμως, μία”!

Τη δήλωση αυτή έκανε από το βήμα της εκδήλωσης, υπό το βλέμμα του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Τσάμη. Ήταν, ακόμη, εκεί ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης (και στέλεχος της Ν.Δ.) Απόστολος Τζιτζικώστας και το πρώην στέλεχος της Ν.Δ. και υποψήφιος με τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, Αρμόδιος Στεργίου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Εξουσία Πολιτών”.

Ο κ. Ψωμιάδης μίλησε, όπως ήταν αναμενόμενο, για το θέμα των Σκοπίων. Είπε πως “η Μακεδονία μας, δε θα κουραστώ να επαναλαμβάνω, δεν πωλείται, δεν ενοικιάζεται, δεν παραχωρείται, δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Τέλος”!

Υποστήριξε ότι “το πρόβλημα δεν είναι τα πολιτικά κόμματα, αλλά οι επιλογές των πολιτικών” ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη εξιγύανσης του δημοσίου “όχι με οριζόντιες περικοπές, αλλά με αξιολόγηση των άξιων στελεχών και αξιοποίησή τους”, με κόψιμο εισοδημάτων αλλά ταυτόχρονη μείωση των τιμών των ειδών πρώτης ανάγκης και την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας, με αξιοποίηση –κι όχι ξεπούλημα- της εθνικής περιουσίας.

Στη συνέχεια παρουσίασε τον καθηγητή πανεπιστημίου, στρατηγικό σύμβουλο Ν. Λυγερό, που ήταν ο δεύτερος ομιλητής της εκδήλωσης και κάλεσε όσους παρακολούθησαν την ομιλία στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης” να αρνηθούν “τον κομματικό κοπαδισμό”, τη “χρεοκοπία της αξιοπρέπειας”, να πουν “ναι στην προκοπή, την αισιοδοξία, την ελπίδα και την… Πατρίδα”!