Ελεύθερος, με χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ και την υποχρέωση να εμφανίζεται, κάθε 15 μέρες, στο οικείο αστυνομικό τμήμα και να μην εγκαταλείψει τη χώρα, αφέθηκε, χθες, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια του Β Ειδικού Τμήματος Θεσσαλονίκης, ο >>>άλλοτε κραταιός καναλάρχης Βασ. Χρηστίδης, ο άνθρωπος που είχε πρωταγωνιστήσει στην πολύκροτη υπόθεση των παράνομων τηλεπαιχνιδιών.

Ο Χρηστίδης δεν είχε καταβάλει ΦΠΑ ύψους 5.000.000 ευρώ. Το ποσό αφορούσε εταιρία, ιδιοκτησίας του 45χρονου επιχειρηματία, για το οποίο, κατά την απολογία του, υποστήριξε ότι είναι αποτέλεσμα «εξωλογιστικού υπολογισμού». Όπως είπε, η εταιρία αυτή βρίσκεται σε αδράνεια από το 2005, διάστημα κατά το οποίο ήταν προφυλακισμένος για την υπόθεση των «στημένων» τηλεπαιχνιδιών.

Για την υπόθεση των τηλεπαιχνιδιών, ο Β. Χρηστίδης καταδικάστηκε το 2006 από το Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε 8ετή κάθειρξη. Πρόσφατα αποφυλακίστηκε καθώς πέτυχε την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, μέχρι να γίνει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Ήταν τηλεπαιχνίδια στα οποία ο παίκτης ήταν υποχρεωμένος να τηλεφωνήσει σε τηλεφωνικό αριθμό υψηλής χρέωσης, για να απαντήσει σε μία πανεύκολη ερώτηση, όπου, μετά από πολύωρη αναμονή, η γραμμή... κόβονταν.