bacteria_01Βακτήρια καθαρίζουν τις αρχαιότητες χωρίς να τις φθείρουν! Κάποια άλλα μεταβολίζουν καλύτερα το πετρέλαιο και να μπορούν να βελτιώσουν την ενεργειακή του απόδοση! Κι άλλα καταστρέφουν ζιζάνια, ενώ είναι φιλικά προς τα φυτά! >>>

 

Ακούγονται απίστευτα όλα αυτά, όμως, τα βακτήρια αυτά υπάρχουν κι οι επιστήμονες, μέσω της βιοπληροφορικής, προσπαθούν να βρουν τρόπους να τα χρησιμοποιήσουν.

Παρόμοια θέματα θα εξετασθούν στο Διεθνές Συμπόσιο Βιοπληροφορικής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 7-8 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη στο ΝΟΗΣΙΣ. Το Συμπόσιο αυτό θα δώσει τη δυνατότητα σε 25 Έλληνες και ξένους νέους επιστήμονες να αποκτήσουν βασικά εφόδια στον τομέα της Βιοπληροφορικής, αλλά και ερεθίσματα για την περαιτέρω ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου στη χώρα μας.

Το συμπόσιο πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Βιοπληροφορικής (European Bioinformatics Institute) που εδρεύει στο Κέμπριτζ και του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, το οποίο έχει εντάξει τη βιοπληροφορική στο πρόγραμμα σπουδών καθώς και στο ερευνητικό του πεδίο.