Περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ συνολικά διεκδικεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από το «πράσινο ταμείο» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως αποφασίστηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το κονδύλι θα διατεθεί, προκειμένου να απαλλοτριωθούν ιδιοκτησίες για την διάνοιξη οδών, τη δημιουργία χώρων πρασίνου και λοιπών κοινοχρήστων χώρων στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης. >>>
Προηγούμενο αίτημα του Δήμου Θεσσαλονίκης για ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ το οποίο έγινε αποδεκτό αντιστοιχούσε σε 7.800.000 €. Το ποσό συναθροίζεται με το νέο κονδύλιο συνολικού ύψους 22.735.654,97 € για το οποίο εκδόθηκε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το σύνολο των κονδυλίων θα διατεθεί ως αποζημίωση προς τους δικαιούχους ιδιοκτησιών που ρυμοτομούνται σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.
«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα διεκδικήσει αυτά τα ποσά από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου, δεδομένου ότι μέσω της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων συγκεντρώθηκαν πάνω από 70 εκατομμύρια ευρω. Αυτά τα χρήματα θα πρέπει να επιστραφούν στους πολίτες ως ισοδύναμο για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος σε περιοχές της πόλης οι οποίες υποβαθμίστηκαν λόγω των αυθαίρετων κατασκευών» δήλωσε ο Αντιδημαρχος Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης.