Στη δημοσιότητα έδωσε, σήμερα, το μανιφέστο του, ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, ο οποίος φιλοδοξεί να εμφανιστεί ως κόμμα στις επερχόμενες εκλογές “σε μια δύσκολη εποχή”, όπως παραδέχονται και τα μέλη του. >>>

 

Στο μανιφέστο τους αυτό εκφράζουν την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα βρει, ξανά, την ιστορική της συνέχεια προς την πρόοδο και τον πολιτισμό, δηλώνει πως αποτελεί ένωση πολιτών με κοινές “εθνικές πεποιθήσεις” κι επιδιώκει να ανασυνθέσει τον οικουμενικό ελληνισμό κι αντιπαρατίθεται στο υπάρχον πολιτικό σύστημα.

Αναλυτικά το μανιφέστο:

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας παρουσιάζεται ως πολιτικό κόμμα στην ελληνική πολιτική ζωή, σε μια εποχή δύσκολη για την Πατρίδα μας, σε συνθήκες γενικευμένης παρακμής.
Το πολιτικό σύστημα εξουσίας, που δομήθηκε στη διάρκεια της λεγόμενης μεταπολίτευσης από το 1974 και εντεύθεν, βασίσθηκε στην ψηφοθηρία των πολιτικών κομμάτων με κύρια όπλα το λαϊκισμό και τη συναλλαγή. Αποτέλεσμα ήταν, κάτω από την ασφυκτική πίεση του υπέρογκου δημόσιου χρέους, να αποκαλύψει την πλήρη αδυναμία του να αντιμετωπίσει τις συνέπειες τις οποίες το ίδιο δημιούργησε.
Τα κόμματα και οι βουλευτές ως κύριες δυνάμεις εξουσίας, ανεξέλεγκτοι και διαπλεκόμενοι με δημοσιογραφικά και οικονομικά συμφέροντα, οδηγήθηκαν στον αυταρχισμό και δημιούργησαν την αντιλαϊκή κομματοκρατία και βουλευτοκρατία.
Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας:
• Αποτελεί πολιτική ένωση Ελλήνων πολιτών όσων διακατέχονται από κοινές εθνικές πεποιθήσεις.
• Επιδιώκει να ανασυνθέσει και να αναδείξει την εθνική δράση των Ελλήνων και Ελληνίδων ως συλλογική δύναμη δημιουργίας, όχι μόνο εντός των Ελληνικών συνόρων, αλλά και του οικουμενικού Ελληνισμού.
• Προσδοκά την αληθινή ενότητα του Ελληνικού Λαού η οποία αποτελεί την διαχρονική, αξεπέραστη και κολοσσιαία δύναμη του.
• Αντιπαρατίθεται προς το υπάρχον πολιτικό σύστημα εξουσίας το οποίο, με πρόταγμα αναχρονιστικές πολιτικές ιδεολογίες, πόλωσε τις λαϊκές μάζες και επέφερε τον κομματισμό στο κράτος και στην κοινωνία.
Η πολιτική μας ιδεολογία είναι η Φιλοπατρία. Αυτό το ευγενές συναίσθημα, που πυρπολεί τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου και τον καθιστά άξιο να ζει όχι ως ένα απλό βιολογικό όν, αλλά ως ένα ψυχικά ανώτερο ον που ανήκει σε ένα Έθνος και μια Πατρίδα.
Πρεσβεύουμε τις ιδέες του κοινωνικού πατριωτισμού και του πατριωτικού ρομαντισμού που επιβάλλονται σήμερα ως αναπόδραστη ιστορική ανάγκη εξόδου της Πατρίδος και του Λαού από τα καταθλιπτικά αδιέξοδα.
Αφήνοντας πίσω τις διχαστικές ιδεολογίες του ξεπερασμένου πολιτικού φάσματος, με εμπιστοσύνη προς τις δημιουργικές δυνάμεις του Λαού μας, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, σε περιβάλλον ελεύθερης οικονομίας και με αξιόπιστο, σοβαρό, παρεμβατικό, κοινωνικό και δημοκρατικό κράτος η Ελλάδα θα εύρη ξανά την ιστορική της συνέχεια προς την πρόοδο και τον πολιτισμό.