Νέα επιδείνωση παρουσιάζει από σήμερα ο καιρός με βροχές και καταιγίδες -κατά τόπους έντονες- αρχικά από τα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε >>>

πεδινές περιοχές από το απόγευμα στα βόρεια, και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, που ήδη έχουν προκαλέσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Νεφώσεις με βροχές και σταδιακά καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές, προβλέπει η ΕΜΥ και για τη Θεσσαλονίκη, όπου το βράδυ θα πέσει χιόνι στα γύρω ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ. Σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία, από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπεται και για αύριο Τρίτη, με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, έντονες στα κεντρικά και βόρεια, καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές της δυτικής-κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, ενώ αναμένεται παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα ββόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 Μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφρό και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 Μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική για σήμερα Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παράκτια, αναμένονται σε Μακεδονία - Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το απόγευμα σε πεδινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα δυτικά από -2 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Για καταιγίδες κάνει λογο η πρόβλεψη της ΕΜΥ και στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησος. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 8 Μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο τοπικά από 1 μέχρι 6 βαθμούς.

Καταιγίδες -κατά τόπους έντονες- θα σημειωθούν και στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά και τη νύχτα στα ημιορεινά της Θεσσαλίας. Εξασθένηση των φαινομένων θα πρέπει να αναμένεται από τη νύχτα. Οι άνεμοι ειδικά στα ανατολικά θα είναι θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ νοτιοανατολικοί και βαθμιαία από τα νοτια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, ενώ τη νύχτα στα βόρεια θα γίνουν βορειοανατολικοί.

Ασθενείς βροχές που το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται τέλος, για τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, με τους ανέμους να πνέουν νοτιοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 18 βαθμούς Κελσίου.